Κατέληξε στην Βίλα η ντερμπάρα του Μπέρμιγχαμ

Σε μεγάλη θριαμβεύτρια του Second City Derby αναδείχθηκε η Άστον Βίλα, που μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά υπέταξε την Μπέρμιγχαμ νικώντας την με σκορ 4-2.



Κατέληξε στην Βίλα η ντερμπάρα του Μπέρμιγχαμ

Είχε σχεδόν τα πάντα το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο παραδοσιακές αντιπάλους, με τους φιλοξενούμενους να παγώνουν το «Villa Park» στο 28ο λεπτό με το 10ο γκολ στην σεζόν Τζούτκιεβιτς μέσα στην σεζόν. Φρενήρης ρυθμός από την αρχή, ήταν δεδομένο πως το σκορ δεν θα έμενε σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που φρόντισαν να επιβεβαιώσουν οι Ζονατάν Κοτζιά και Τζακ Γκρίλις που μέσα σε δύο λεπτά (37’, 39’) γύρισαν τούμπα το ματς. Είχε φάει πολύ ξύλο ο δεύτερος από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, αλλά ανταπεξήλθε μια χαρά και έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη των παικτών του Ντιν Σμιθ.

Γκολ είχαμε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τάμι Έιμπραχαμ να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος για να σηκώσει ξανά όρθια την εξέδρα, με το 3-1 ωστόσο να μην δίνει άλλο αέρα στους «χωριάτες», οι οποίοι σύντομα βρέθηκαν και πάλι σε δύσκολη θέση. Μόλις έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κρίστιαν Πέντερσεν να βάλει το όνομά του στον πίνακα, με το 3-2 παραλίγο να γίνει 3-3 μέσα στα επόμενα λεπτά έπειτα από ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία για την πλευρά του Γκάρι Μονκ να πάρει κάτι από τον αγώνα.

«Νόμος», που λένε, και έτσι αντί για την ισοφάριση ήρθε το τελικό 4-2, με τον Άλαν Χάτον να παίρνει την μπάλα από το δικό του μισό, να διανύει μισό γήπεδο και να τελειώνει ολόσωστα την φάση. Κάπου εκεί (76’) τελείωσαν όλα, με τους γηπεδούχους να κάνουν αλλαγές διαχείρισης και να βάζουν σχετικά από νωρίς στην τσέπη τους το τρίποντο.

Γιώργος Σιάφας