«Λιοντάρια» αντάξια του ονόματος και της φανέλας τους!

Πάλεψε, πίεσε, βρέθηκε πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο αλλά… «σηκώθηκε» όρθια για μια μεγάλη ανατροπή! Με τα γκολ των Λίνγκαρντ και Κέιν, η Αγγλία επικράτησε των Κροατών με σκορ 2-1, εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου της στο UEFA Nations League, και παράλληλα βάζει πλώρη για τα νοκ-αουτ παιχνίδια της διοργάνωσης τον ερχόμενο Ιούνιο!



«Λιοντάρια» αντάξια του ονόματος και της φανέλας τους!

Σπουδαίο απόγευμα για τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε μια αγωνιστική και ψυχολογική δοκιμασία απέναντι σε ένα ποιοτικό σύνολο, από το οποίο μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ! Με επτά βαθμούς πλέον, η κορυφή ανήκει στα «Τρία Λιοντάρια», αφήνοντας πίσω τους τους Ισπανούς, ενώ η Κροατία, που έμεινε στους τέσσερις, ως τελευταία υποβιβάζεται στην κατώτερη λίγκα (League B), όπως είναι η διαβάθμιση των κατηγοριών του Nations League.

Με ξεκάθαρο κίνητρο για τη νίκη, η Αγγλία.. προειδοποίησε αρχικά στο 11ο λεπτό, όταν ο Στέρλινγκ νικήθηκε από τον Κράμαριτς, ενώ λίγο αργότερα ο Κέιν προσπάθησε να πλασάρει τον Κάλινιτς που βρισκόταν εκτός εστίας, αλλά το πλασέ του στο όριο της περιοχής αποσόβησε o Γεντβάι, για να την στείλει στην επαναφορά πάνω στον Κροάτη γκολκίπερ ο Άγγλος.

Ακόμα μερικές καλές προσπάθειες από τους Μπάρκλεϊ και Ντάιερ δεν βρήκαν στόχο, χωρίς ωστόσο αυτό να απογοητεύσει τους Άγγλους. Από την άλλη, η Κροατία περίμενε…. στωικά για ευκαιρίες ώστε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα τον Πίκφορντ. Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος το σουτ του Ρέμπιτς, στο 3ο λεπτό, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος φαινόταν να ξεκινά όπως το πρώτο, ωστόσο οι Κροάτες βρήκαν «ρήγμα» στα δεξιά και το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως, όταν ο Μπρέκαλο πάσαρε στον Βλάσιτς και εκείνος με τη σειρά του «σέρβιρε» στον Κράμαριτς. Ο πρώην φορ της Λέστερ… ζάλισε το αμυντικό δίδυμο της Αγγλίας με συνεχείς προσποιήσεις, βρίσκοντας χώρο να σουτάρει και να νικήσει τον Πίκφορντ (ενώ η μπάλα βρήκε ελαφρώς πάνω στον Γκόμες), για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ μόλις δυο λεπτά μετά, από καλή θέση ο Μπρόζοβιτ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των Κροατών!

Αυτομάτως με αυτό το γκολ, άνοιξε ιδιαίτερα ο ρυθμός του ματς, με τη μεν Κροατία να.. παίρνει θάρρος και να μην παραμένει τόσο παθητική προς τα πίσω, και την Αγγλία δε αναγκαστικά πια, να προσπαθεί να επιτίθεται, πιο αποτελεσματικά πάντως. Η είσοδος των Λίνγκαρντ και Σάντσο έδωσαν νέα κινητήρια δύναμη στους Άγγλους, με την ισοφάριση να έρχεται εν τέλει στο 77’! Ο Κέιν ύστερα από κόρνερ πάλεψε, κέρδισε την μπάλα από προβολή, και ουσιαστικά αυτή στρώθηκε στον Λίνγκαρντ για να κάνει πανεύκολα το 1-1!

Η πίεση δε σταμάτησε, και παρότι όσο περνούσα τα λεπτά η μπάλα… βάραινε, ο Κέιν εκμεταλλεύτηκε το καλό χτύπημα φάουλ του Τσίλγουελ, κάνοντας μια… ηρωική προσπάθεια για να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στις κερκίδες του Γουέμπλεϊ! 

Oι δυνατές μονομαχίες, τα σκληρά μαρκαρίσματα, και ενώ η ένταση δυνάμωνε, δεν έλειψαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κάτι που δεν επηρέασε όμως την εναλλαγή του σκορ, που βρήκε τους Άγγλους τους μεγάλους νικητές και παράλληλα σε μια ακόμα ημιτελική φάση (έστω και του UEFA Nations League) τον ερχόμενο Ιούνιο στην Πορτογαλία!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Τσίλγουελ, Ντάιερ, Γκόμες, Στόουνς, Μπάρκλεϊ, Ντελφ 73’ Λίνγκαρντ), Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ (73’ Σάντσο)

ΚροατίαΚάλινιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς, Λόβρεν, Βλάσιτς, Κράμαριτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Γεβντάι, Ρέμπιτς (45’ Μπρέκαλο), Βίντα