Μαραντόνα: Ο Μουρίνιο είναι πάντα ο καλύτερος!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχει την παραμικρή σταθερότητα σαν ομάδα, να έχει μείνει -από νωρίς- αρκετά πίσω στην κούρσα του τίτλου και η ήττα στο ντέρμπι της πόλης από τη Σίτι να επιδείνωσε την κατάσταση, όμως ο Μουρίνιο παραμένει ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου. Όχι σύμφωνα με στατιστικές -κάτι που σιχαίνεται ο Πορτογάλος-, ούτε με γνώμονα τη βαθμολογική συγκομιδή και τα επιτεύγματα με τους «κόκκινους διαβόλους» στο Νησί, αλλά με βάση τα λεγόμενα του Ντιέγκο Μαραντόνα. 



Μαραντόνα: Ο Μουρίνιο είναι πάντα ο καλύτερος!

Ο Μουρίνιο διανύει την τρίτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, στο τιμόνι της Γιουνάιτεντ, όμως τα πράγματα στο στρατόπεδο του συλλόγου μόνο ιδανικά δεν είναι. Μετά το «χαστούκι» από την «συμπολίτισσα», ο Special One δε δικαιολογήθηκε, δεν ανέλαβε καν μερίδιο ευθύνης για τον αγωνιστικό «αφανισμό» της ομάδας του εντός χορταριού, αντιθέτως πέρασε στην αντεπίθεση. Τα λόγια του Ντιέγκο Μαραντόνα φαίνεται πως τον κάνουν να κουνάει με ικανοποίηση το κεφάλι του χαμογελώντας και να του πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τον εγωισμό. 

«Για μένα ναι, ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος», υποστήριξε στη Marca ο παλαίμαχος Αργεντινός, ρίχνοντας πυρά με το... γάντι στο αντίπαλο δέος, Πεπ Γκουρδιόλα. «Έχω πει πολλές φορές ότι το τίκι-τάκα δεν εφευρέθηκε από τον Γκουαρδιόλα. Ήταν του Κρόιφ. Αυτή τη στιγμή ο Πεπ είναι σε θέση να επιλέξει οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο θέλει και αυτό το κάνει πιο εύκολο», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας ένα τρόπον τινά άλλοθι στον Πορτογάλο. 

Τα λόγια του «Ντιεγκίτο» μοιάζουν μάλιστα να ταυτίζονται με εκείνα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε κατηγορήσει εν μέσος πλην σαφώς τη στρατηγική της Μάντσετσερ Σίτι, με τις ακριβές μεταγραφές. Κάτι που βέβαια δεν επιβεβαιώνεται, αφού η Γιουνάιτεντ όχι μόνο είναι στη λίστα με τα πιο ακριβά συμβόλαια, πίσω από τις συνήθεις ύποπτες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Special One είναι υπεύθυνος και για τις δύο πιο δαπανηρές μεταγραφές του συλλόγου.

Κατά πως φαίνεται, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει τη διάθεση να επωμιστεί το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, να αναλογιστεί, να ανασυνταχθεί και να επικεντρωθεί ουσιαστικά στο κομμάτι της δουλειάς του. «Ξεφορτώνοντας» από πάνω του κάθε κατηγόρια, μην προστατεύοντας μέχρι τους ίδιους του τους παίκτες. Ο Ζοσέ όχι απλά δεν έχει δώσει αγωνιστική ταυτότητα στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά τείνει στο να χάσει μέχρι και τη δική του. Αδιαμφισβήτητα, οι κολακείες του Μαραντόνα είναι τιμητικές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μόνο κακό μπορούν να του κάνουν. 

Έλενα Χαριτάκη