Ξανά ισόπαλη (με γκολ) η Άρσεναλ!

Στην τρίτη της σερί ισοπαλία στην Πρέμιερ Λιγκ έμεινε η Άρσεναλ, που ωστόσο μπορεί να μείνει ικανοποιημένη μιας και έτσι όπως πήγε το ματς θα μπορούσε να έχει κάλλιστα την πρώτη της ολοκληρωτική απώλεια μετά από πολύ καιρό. Διατήρησαν το αήττητό τους οι παίκτες του Ουνάι Έμερι, με τον Ενρίκ Μχιταριάν να σκοράρει έξι λεπτά πριν το φινάλε για το τελικό 1-1.



Ξανά ισόπαλη (με γκολ) η Άρσεναλ!

Απέναντι σε μια... αγέλη αποφασισμένων «λύκων», η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε πολύ να κάνει παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο στο «Emirates», με τον κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα να έβλεπε το εμφανές πρόβλημα που είχαν οι γηπεδούχοι στην ανάπτυξη αξιόλογων φάσεων.

Αυτό που τους έκανε την ζωή δύκσολη δεν ήταν τόσο οι δικές της κακές επιλογές αλλά η πολή καλή άμυνα των παικτών του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος πήγε στο Λονδίνο εξαιρετικά διαβασμένος. Από τα δυνατά όπλα της Γουλβς η κόντρα επίθεση, και κάπως έτσι ήρθε και το πρώτο τέρμα της συνάντησης, με τον Ιβάν Καβαλέιρο να ανεβαίνει κεντρικά, να κάνει το 1-2 με τον Ραούλ Χιμένεθ στο δεξί του χέρι και να τελειώνει ιδανικά την φάση μπροστά στον Μπερντ Λένο.

Διαφορετική η προσέγγιση των Λονδρέζων στο δεύτερο μέρος, με τον Έμερι να βγάζει τον Ιγουόμπι και να βάζει τον Γκεντουζί για να δώσει περισσότερη ελευθερία στον Μεσούτ Εζίλ πίσω από τους δύο επιθετικούς, με άξονα τριών. Του βγήκε του Ισπανού, με τους παίκτες του να γίνονται πιο άμεσοι, αλλά να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και γενικά εντός στόχου. Πρώτος που έχασε τεράστια στιγμή για το 1-1 ήταν ο Έκτορ Μπεγιερίν που αστόχησε σε παρόμοια φάση με μια στο προηγούμενο παιχνίδι με την Λίβερπουλ και στην συνέχεια ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που δεν έδειξε την συνέπεια που τον χαρακτηρίζει όταν βρίσκεται σε σωστή θέση για να εκτελέσει, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι κι έξω.

Κολάσινατς και Εζίλ έκαναν χώρο για να φρεσκάρουν την ενδεκάδα οι Ράμσεϊ και Μχιταριάν, με τον δεύτερο να αποδεικνύεται καθοριστικός τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Πανέμορφο γκολ με σουτ εκτός και πλάγια αριστερά της μεγάλης περιοχής της Γουλβς από τον Αρμένιο, με το 1-1 να μένει μέχρι και το φινάλε μιας και η έξτρα πίεση της Άρσεναλ δεν απέδωσε, ενώ στο άλλο μισό του γηπέδου ο Ανταμά Τραορέ δεν έμαθε μέσα σε μια μέρα πως να γίνει καλύτερος στα τελειώματα και έτσι απώλεσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το «χρυσό» γκολ.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς (76’ Μχιταριάν), Τορέιρα, Τζάκα, Ιγουόμπι (46’ Γκεντουζί), Εζίλ (75’ Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Γουλβς: Πατρίτσιο, Μπένετ, Κοάντι, Μπολί, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Ότο, Κόστα (75’ Τραορέ), Καβαλέιρο (61’ Ζότα), Ραούλ Χιμένεθ (85’ Γκιμπς-Γουάιτ)

Γιώργος Σιάφας