Το πήρε στο... νήμα η Τότεναμ

Ακόμη μία νίκη εκτός έδρας πήρε η Τότεναμ, που τα βρήκε σκούρα με την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαστ Παρκ» αλλά επικράτησε με σκορ 1-0 χάρη σε μια κεφαλιά του Χουάν Φοΐθ. Ανέβηκαν στην τέταρτη θέση με 25 βαθμούς οι Spurs, που πήραν το 7ο διπλό τους σε οκτώ ματς μακριά από το «Γουέμπλεϊ».



Το πήρε στο... νήμα η Τότεναμ

Αν και το γήπεδο όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο βαρύ, η Κρίσταλ Πάλας δεν έβαλε... την ουρά στα σκέλια, αλλά δοκίμασε να βγει μπροστά και να απειλήσει την εστία των Λονδρέζων. Το έκανε δε ακόμη περισσότερο όταν κατάλαβε πως ο Ούγκο Γιορίς δεν είναι στην μέρα του, με τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή να δείχνει από νωρίς σημάδια της γενικής αστάθειας που τον χαρακτήρισε σε όλο το ματς. Ενδιαφέρον παιχνίδι στα πρώτα του στάδια, αλλά οι ευκαιρίες συνολικά στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες.

Εξαιρετική δουλειά από τον Λούκας Μόουρα τόσο επιθετικά αλλά και αμυντικά, με τον Βραζιλιάνο να ανακτά κατοχή σε καθοριστικό σημείο, με την Πάλας κοντά στο 1-0. Παρόμοια δουλειά έκανε και ο Τόμκινς στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον παίκτη του Χότζον να αποχωρεί στην συνέχεια εξαιτίας προβλήματος, αλλά να έχει φροντίσει πρώτα να σταματήσει καθοριστικά τους Μόουρα και Ντέλε. Ένα τέτοιο (σ.σ πρόβλημα) είχε αναγκάσει και τον Κίραν Τρίπιερ να περάσει εκτός αγώνα, με τον Σερζ Οριέ να τον αντικαθιστά.

Σε ίδιο τέμπο όλο το πρώτο μέρος, με τους «αετούς» να εξακολουθούν να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα άκρα τους για να απειλήσουν. Γενικά υπήρχε η αίσθηση πως ένα γκολ κάποια στιγμή θα ερχόταν από... ψηλά, όπως επιβεβαιώθηκε και αργότερα. Πιο κοντά στο πρώτο τέρμα της αναμέτρησης έφτασε ο Χάρι Κέιν, που αστόχησε για λίγο στην καλύτερη ευκαιρία των πρώτων 45’.

Δυναμικό το ξεκίνημα της Πάλας και μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, και με τον Γιορίς να παραμένει εκτός τόπου και χρόνου, δινόταν η εντύπωση πως οι γηπεδούχοι δεν ήταν μακριά από το γκολ. Δεν άργησε να έρθει η πρώτη μεγάλη στιγμή για το 26ο γκολ σε δεύτερο ημίχρονο στα 27 τελευταία τέρματα που έχουν σημειωθεί σε μεταξύ τους, με τον Τόμκινς να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, στην τελευταία του πρωταγωνιστική στιγμή πριν την αποχώρηση με τον τραυματισμό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το σκορ άνοιξε με 65’ συμπληρωμένα, όταν η άμυνα της Πάλας έμεινε στατική και δεν καθάρισε μια δεύτερη μπαλιά από κεφαλιά που είχε σταματήσει σε πόδι αμυνόμενου, με τον Αγιού να φέρει τεράστια ευθύνη, αφού προ του σαστισμένου Φαν Άανχολτ (σ.σ όταν έφτασε σε εκείνον η μπάλα ήταν ήδη αργά, αν και δεν πήδηξε ποτέ στο πρώτο δοκάρι την κάλυψη του οποίου είχε αναλάβει) περίμενε την μπάλα να έρθει σε αυτόν αντί να πάει πάνω της δίνοντας την ευκαιρία στον 20χρονο Φοΐθ να σκοράρει με το κεφάλι από κοντινή απόσταση.

Η «απάντηση» των παικτών του Χότζον ήρθε στο 80’, με τον Σλουπ να βρίσκει λίγο χώρο τα όρια της περιοχής αλλά να δέχεται στοπ από τον Γιορίς, που με την μπάλα να... ταξιδεύει για αρκετά δευτερόλεπτα, πήρε σωστά τα βήματα προς την αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε πρώτο χρόνο. Δευτερόλεπτα αργότερα το ματς διεκόπη με τον Έρικ Λαμέλα αιμόφυρτο στο χόρτο, κάτι που ώθησε τους γηπεδούχους στο να πιέσουν ακόμη περισσότερο, με άμεση ανταμοιβή το σουτ του Άντρος Τάουνσεντ από το ύψος του πέναλτι, με το αριστερό βολέ του να μην έχει αρκετή δύναμη για να ανησυχήσει τον Γιορίς που τούτη τη φορά μπλόκαρε σταθερά.

Ροντέο με το που μπήκαν οι καθυστερήσεις, με την Πάλας να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-1 εξαιτίας του Γιορίς και τον Σον να μην μπορεί να «σκοτώσει» το ματς στην κόντρα επίθεση.

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Σακό, Τόμκινς (60’ Κέλι), Γουάν-Μπισάκα, Φαν Άανχολντ, Μιλιβόγιεβιτς, Κουγιατέ, ΜακΆρθουρ (70’ Σορλόθ), Τάουνσεντ, Μέγιερ (67’ Σλουπ), Αγιού

Τότεναμ: Γιορίς, Φοΐθ, Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (24’ Οριέ), Ντέιβις, Σισοκό, Γουανιάμα, Λούκας Μόουρα (71’ Σον), Λαμέλα (83’ Γουίνκς), Ντέλε, Κέιν

Γιώργος Σιάφας