Διέλυσε τη Σαχτάρ και... της το χάλασε η Χόφενχαϊμ (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατεβάζει το πόδι από το γκάζι ούτε όταν τα ματς αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα... Αυτό έκανε και απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Etihad» φτάνοντας με τεράστια άνεση στο τελικό 6-0 στο «Etihad», ωστόσο, το τελικό 2-2 της Λιόν με τη Χόφενχαϊμ στο άλλο ματς του ομίλου δεν επέτρεψε στους Πρωταθλητές Αγγλίας να εξασφαλίσουν και μαθηματικά απόψε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Χατ-τρικ ο Ζέσους, μεγάλος ντόρος με το πέναλτι που πήρε ο Στέρλινγκ... σκοντάφτοντας στην περιοχή.  



Διέλυσε τη Σαχτάρ και... της το χάλασε η Χόφενχαϊμ (vid)

Όπως ακριβώς και στο αμέσως προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι, έτσι και σε αυτό στο Μάντσεστερ, ήταν μια μάχη ανάμεσα στον Δαυίδ και τον Γολιάθ. Η Σαχτάρ δεν είχε την παραμικρή τύχη απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους Μαχρέζ και Στέρλινγκ από τις πλευρές να κάνουν πολύ ελεύθερο παιχνίδι και τον Αλγερινό να μοιράζει ασίστ με ωραία προσπάθεια στον Νταβίντ Σίλβα για το 1-0 στο 13. Ο Άγγλος επιθετικός πρόσφερε το πιο αστείο και σκανδαλώδες στιγμιότυπο του Τσάμπιονς Λιγκ όταν σκόνταψε στην περιοχή στο 23' και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ζέσους για το 2-0. Οι «πολίτες» είχαν σκορ ασφαλείας, είχαν μια αντίπαλη που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και απλά επιβεβαίωναν την πρόκρισή τους στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ο εκπληκτικός φετινός Ραχίμ Στέρλινγκ, παρά το γεγονός πως πρωταγωνίστησε στην πιο αστεία απόφαση διαιτητή στην ιστορία του θεσμού, έδειξε ότι μπορεί... και δίχως να σκοντάφτει, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ για τη Σίτι στο 48ο λεπτό της βραδιάς, με ωραία κίνηση και δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, γράφοντας το 3-0. Για τη Σίτι ήρθε και τέταρτο γκολ στο 72ο λεπτό όταν ο Νταβίντ Σίλβα κέρδισε πέναλτι από τον Στεπανένκο, αυτή τη φορά με σωστή υπόδειξη από τον Κασάι και ο Ζέσους με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Μαχρέζ με διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε μια αντεπίθεση στην οποία συμμετείχαν οι Ζέσους και Γκουντογκάν ώστε να φτάσει στα πέντα γκολ η ομάδα του Γκουαρδιόλα και το τελικό 6-0 διαμόρφωσε με το προσωπικό του χατ-τρικ ο Γκάμπριελ Ζέσους με «λόμπα» στον Πιάτοφ.

Η αντίδραση της τρομερής Χόφενχαϊμ απέναντι στη Λιόν και το τελικό 2-2 στη Γαλλία με την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να επιστρέφει στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, απέτρεψαν προς το παρόν τη μαθηματική πρόκριση της Σίτι στα νοκ-άουτ του θεσμού.

Η βαθμολογία του 6ου γκρουπ μετά από τέσσερις αγωνιστικές:

1.Μάντσεστερ Σίτι 9

2.Λιόν 6

3.Χόφενχαϊμ 3

4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (61' Ντανίλο), Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο (76' Ντελφ), Νταβίντ Σίλβα (73' Γκουντογκάν), Μαχρέζ, Ζέσους, Στέρλινγκ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Ματβιένκο, Κρίβτσοφ, Ρακίτσκι, Ντος Σάντος, Αντράντε Μπάρμπεραν (77' Λουρένκο), Στεπανένκο, Κοβαλένκο, Μπαρσέλος Φρέντα (77' Σίλβα Αγκιάρ Σάντσες), Μπόλμπατ, Ζούνιορ Μοράες (63' Καγιόντε)

Κώστας Ζάλιαρης