Der Spiegel: «Η Σίτι εξαπάτησε την UEFA για το FFP»

Σε εξαπάτηση της UEFA για να αποφύγει κυρώσεις για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play προχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με το «Der Spiegel», που συνεχίζει τα δημοσιεύματα για τους «πολίτες» μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks.



Der Spiegel: «Η Σίτι εξαπάτησε την UEFA για το FFP»

Λίγα 24ωρα μετά τα όσα γράφτηκαν για βοήθεια του νυν προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προς Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν για ευνοϊκότερη οικονομική τιμωρία για παραβίαση του FFP, το γερμανικό Μέσο ισχυρίζεται πως οι «πολίτες» έπρεπε με κάποιον τρόπο να καλύψουν διαφορά 9.9 εκατομμυρίων λιρών, κάτι που έκαναν με την βοήθεια χορηγού τους στο Άμπου Ντάμπι.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως έπεσαν στα χέρια του e-mails του οικονομικού επικεφαλής της Σίτι κατά τα οποία ενημέρωνε τους διοικούντες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις από την UEFA, καθώς επίσης και προτεινόμενες προσαρμογές συμβολαίων που θα βοηθούσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος αναφέρεται πως οι «Etihad», «Aabar» και η Αρχή Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι πήραν περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονταν στις αρχές του 2012-2013.

Γιώργος Σιάφας