Μπαπέ ο πρώτος, Κέιν ο δεύτερος πιο ακριβός ποδοσφαιριστής παγκοσμίως

Σε μια λίστα στην οποία δεν παρουσιάζονται τα ονόματα των Κριστιάνο Ρονάλντο και Εντέν Αζάρ, ο 19χρονος Κιλιάν Μπαπέ παρουσιάζεται από το CIES Football Observatory ως ο πιο ακριβός παίκτης παγκοσμίως για το 2018, με τον Χάρι Κέιν να έρχεται δεύτερος στην σχετική λίστα πάνω και από τον Νέιμαρ. Εκτός της πρώτης πεντάδας ο Λιονέλ Μέσι, αρκετοί «Άγγλοι» στην 15αδα, δεν εντοπίζεται σε αυτή κανείς παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.



Μπαπέ ο πρώτος, Κέιν ο δεύτερος πιο ακριβός ποδοσφαιριστής παγκοσμίως

Συνυπολογίζοντας παραμέτρους όπως η ηλικία, οι πρόσφατες εμφανίσεις, η διάρκεια που απομένει στο συμβόλαιό τους και πολλά άλλα, το CIES Football Observatory ανακήρυξε τον νεαρό παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Γαλλίας ως το πιο ακριβό “διαμάντι” του χώρου, με τον αρχηγό της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας να τον ακολουθεί κατά πόδας.

Κατά φθίνουσα σειρά, στην λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ/Αίγυπτος), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι/Αγγλία), Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Βέλγιο), Ντέλε (Τότεναμ/Αγγλία), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι/Βέλγιο), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Γαλλία) και Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι/Βραζιλία).

Ανάμεσα στους 15 παίκτες δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Έβερτον, με μεγαλύτερη απουσία να μπορεί να χαρακτηριστεί μετά του Κριστιάνο αυτή του Εντέν Αζάρ!

Αναλυτικά η λίστα:

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/Γαλλία)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ/Αγγλία)

Νέιμαρ (Παρί Σεν Ζερμέν/Βραζιλία)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ/Αίγυπτος)

Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα/Βραζιλία)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα/Αργεντινή)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι/Αγγλία)

Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Βέλγιο)

Ντέλε (Τότεναμ/Αγγλία)

Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης/Γαλλία)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους/Αργεντινή)

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι/Βέλγιο)

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Γαλλία)

Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι/Βραζιλία)

Σαμ Ουμτιτί (Μπαρτσελόνα/Γαλλία)

Γιώργος Σιάφας