Έβαλε έξι... περπατώντας η Μάντσεστερ Σίτι

Ένα πολύ εύκολο απόγευμα είχε πριν ριχτεί στην μάχη του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία υποδέχθηκε την Σαουθάμπτον και της «έριξε» έξι χωρίς να πατάει συνεχώς το γκάζι. Στο 6-1 το τελικό σκορ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ρόλο κομπάρσου στο «Etihad». Έφτασε τα 150 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ ο Σέρχιο Αγουέρο, με μόνο τον Άλαν Σίρερ να έχει καταφέρει να φτάσει το συγκεκριμένο επίτευγμα σε μικρότερο αριθμό αγώνων.



Έβαλε έξι... περπατώντας η Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» μπήκαν στον αγώνα για να τελειώσουν όσο πιο σύντομα μπορούσαν με την υπόθεση «σκοράρισμα» και τα κατάφεραν περίφημα, με τους παίκτες του Μαρκ Χιουζ να λυγίζουν πολύ γρήγορα στην πίεση και να... προκαλούν το 1-0, με τον Χουντ να σπρώχνει την μπάλα στην δική του εστία. Το γκολ του έκτου λεπτού διαδέχθηκε εκείνο του 12ου, στο οποίο ο Σέρχιο Αγουέρο έκανε σωστή κίνηση παράλληλα με την κούρσα του Ραχίμ Στέρλινγκ για να τελειώσει ιδανικά την φάση και στο 217ο παιχνίδι του στην Πρέμιερ Λιγκ να πετύχει το 150ο του τέρμα. Μόνο ο Σίρερ έφτασε τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων, καταφέρνοντάς το σε πέντε αγωνιστικές λιγότερες.

Η υπεροχή της ΣΣίτι συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον Νταβίδ Σίλβα να βρίσκεται στο σωστό σημείο και μετά από ομαδική συνεργασία να προσθέσει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα (18’). Η όχι και τόσο μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει η Σίτι έπεσε στα επόμενα λεπτά με τον δείκτη του σκορ τόσο ψηλά από τόσο νωρίς, με αποτέλεσμα η Σαουθάμπτον να διεκδικήσει κάποιες καλές στιγμές, μία εκ των οποίων της απέφερε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε το μόλις δεύτερό της τέρμα σε επτά αγώνες μαζί με τον σημερινό.

Φάνηκε πως προς τα εκεί πήγαινε, αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε και με νέο γκολ, με τον Στέρλιννγκ να ανταμείβεται για την πολύ καλή του παρουσία με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Νωρίτερα η Σίτι είχε ανέβει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσει γύρω στο 35’ να έχει 22(!) επαφές μέσα στην περιοχή της Σαουθάμπτον, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει με τίποτα μακριά την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πάνω-κάτω στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο μέρος, με τους «πολίτες» να μην κινδυνεύουν καθόλου και να βρίσκουν γκολ όποτε το... αποφάσιζαν, με τον Στέρλινγκ να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα στο 67’ και τον Σανέ να διαμορφώνει το τελικό 6-1 στο 90’ με νέα θανατηφόρα γρήγορη επίθεση. Μόνη πρώτη η Σίτι με 29 βαθμούς, μόλις δύο πάνω από την τελευταία τριάδα παραμένει η Σαουθάμπτον.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (68' Κομπανί), Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο (78' Ντελφ), Σίλβα (71' Φόντεν), Σανέ, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο, Αγουέρο

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σεντρίκ Σοάρες, Στέφενς, Χεντ, Μπέρτραντ, Ρέντμοντ (73' Ελιονούσι), Γουόρντ–Πράουζ (73' Ομπαφέμι), Χόιμπιεργκ, Λεμινά, Ινγκς (82' Άρμστρονγκ), Λονγκ

Γιώργος Σιάφας