Παιχνίδια για γκολ σε Κρόουλι και σε Γουίκομπ

Βραδιά Champions League η σημερινή. Όμως οι Άγγλοι, πιστοί στις συνήθειες και το χαρακτήρα τους αντιπαρατάσσουν φουλ αγωνιστική δράση και στις τρείς κατηγορίες Πρωταθλήματος. Στα της στήλης, εκεί που είχαμε καλομάθει σε σερί επιτυχημένων επιλογών, τώρα πάμε να το κάνουμε από την ανάποδη.



Παιχνίδια για γκολ σε Κρόουλι και σε Γουίκομπ

 Η Λίνκολν έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 21΄ για να κολλήσει στο 1-1, το Τσάρλτον-Μπάρνσλει έληξε με 2-0 παρά τις αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν για ένα ακόμα γκολ και η Γουέστ Μπρομ εμφανίστηκε αγνώριστη στο Γουίγκαν και ηττήθηκε με 1-0. Περάσαμε και δεν ακουμπήσαμε με λίγα λόγια!Με στόχο να κλείσουμε αυτή την αρνητική παρένθεση πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα.

Στο γήπεδο «Ρίβερσαιντ», η πρωτοπόρος πλέον στην Championship Μίντλεσμπρο φιλοξενεί τη Ρόδεραμ. Η γηπεδούχος είναι μία ομάδα με ξεκάθαρο χαρακτήρα. Πολύ συμπαγής αμυντικά, με πλάνο, υπομονή και στημένες φάσεις στην επίθεση. Αυτός ο προσανατολισμός την οδηγεί κάποια χρόνια τώρα και δεν αλλάζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε 13 ματς έχει συντελεστή τερμάτων 16-7, ενώ εντός έδρας έχει 4 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα με γκολ 7-2. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και ο στόχος είναι η άνοδος είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ. Η Ρόδεραμ παλεύει στα τελευταία ματς και παίρνει κάποιες ισοπαλίες, ωστόσο η μάχη για την παραμονή θα πάει μέχρι τέλους. Αιτία είναι η αδύναμη επιθετική λειτουργία που έχει και κυρίως το κάκιστο πρόσωπο που δείχνει εκτός έδρας. Σε 6 παιχνίδια έχει 6 ήττες και γκολ 2-14. Πολύ δύσκολο το έργο της σήμερα, η Μίντλεσμπρο είναι το απόλυτο και λογικό φαβορί όμως η απόδοση νίκης της είναι πολύ μικρή. Ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει το ειδικό συνδυαστικό στοίχημα του άσσου και άντερ 3,5 γκολ στο 1,87 και θα το επιλέξω αφού περιμένω νίκη της «Μπόρο» χωρίς να ξεφύγει το σκορ.

Στο γήπεδο «Μπρόντφιλντ» του Κρόουλι, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Έξετερ. Η γηπεδούχος είναι μία διπρόσωπη ομάδα. Εντός έδρας είναι εξαιρετική με 5 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα και 17-9 γκολ, εκτός έδρας αδυνατεί να παραμείνει στα ίδια υψηλά στάνταρ(2Ν-0Ι-5Η). Σκοράρει και δέχεται εύκολα γκολ, σπανίζει η ισοπαλία ως αποτέλεσμα(μόνο μία σε 14 ματς). Η Έξετερ πρωταγωνιστεί στην κατηγορία και βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα βαθμολογίας. Δεν χάνει από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και υποδέχτηκε την πρωτοπόρο Λίνκολν(0-3). Σταθερή ομάδα, δημιουργεί ευκαιρίες στο παιχνίδι και είναι σε καλή φόρμα. Εκτός έδρας έρχεται από 3 ισοπαλίες με όλα τα πιθανά σκορ(0-0, 1-1, 2-2). Η σημερινή αναμέτρηση θα έχει λογικά γκολ και από τις δύο πλευρές. Η απόδοση του 1,55 όμως είναι μικρή και δεν αξίζει. Το να μπει ένα ακόμα γκολ από δύο ποιοτικές μεσοεπιθετικά ομάδες και να έρθει και όβερ το ματς, ανεβάζει την απόδοση στον ΟΠΑΠ στο 2,00.

Στο «Άνταμς Παρκ» του Γούικομπ, η τοπική ομάδα αγωνίζεται κόντρα στην Ρότσντειλ. Στα τελευταία 5 παιχνίδια της γηπεδούχου για όλες τις διοργανώσεις έχουν μπει συνολικά 23 γκολ! Κάτι λιγότερο από 5 γκολ σε κάθε ματς δηλαδή. Το Σάββατο έκανε μεγάλη ανατροπή(3-2) στο ίδιο γήπεδο με γκολ στο 94΄ και ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 81΄. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, φέρνοντας καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα. Αμυντικά έχει προβλήματα, κάτι που αποδεικνύεται και από τα 10 γκολ/γκολ στα 12 τελευταία ματς. Η Ρότσντειλ είναι η ομάδα με τα περισσότερα όβερ στην κατηγορία, έχοντας 11 στα 14. Ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι της με συνέπεια να μένει εκτεθειμένη στην άμυνα πολλές φορές. Αυτό το στυλ παιχνιδιού αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας, όπου έχει μόλις 1 ήττα σε 7 αγώνες και τέρματα 13-12. Η σημερινή αναμέτρηση έχει όλα τα στοιχεία για ένα ματς με πολλά γκολ. Η γηπεδούχος θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, έχει ανεβασμένη ψυχολογία και καλή φόρμα. Η φιλοξενούμενη είναι ομάδα εκτός έδρας με αμυντική αφέλεια και παραγωγή φάσεων. Η συνδυαστική επιλογή του γκολ/γκολ και όβερ μας προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 1,90.

Συνοπτικά

Μίντλεσμπρο-Ρόδεραμ 1+άντερ 3,5 γκολ 1,87

Κρόουλι-Έξετερ γκολ/γκολ+όβερ2,5 γκολ 2,00

Γουίκομπ-Ρότσντειλ γκολ/γκολ+όβερ2,5 γκολ 1,90

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας