«Βουβή» ισοπαλία με... ήχους δοκαριών

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας «έσπασε» τη σιωπή της νύχτας στη Ριέκα, αλλά ο ήχος απ' τα δοκάρια των Ντάιερ και Κέιν, όπως και τα «αχ» του πάγκου στις τρομερές ευκαιρίες του Ράσφορντ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν όσα ακούστηκαν, με το κεκλεισμένων των θυρών ματς απέναντι στην Κροατία για το Nations League να ολοκληρώνεται στο 0-0... Πρώτος Άγγλος διεθνής που είναι γεννημένος μετά το 2000 και παίζει στο ανδρικό τμήμα έγινε ο Τζέιντον Σάντσο στο 78ο λεπτό! Χάνουν το ματς της Δευτέρας με την Ισπανία λόγω καρτών οι Χέντερσον και Στόουνς.  



«Βουβή» ισοπαλία με... ήχους δοκαριών

Το πρώτο σουτ σε κάποια από τις δύο εστίες σημειώθηκε στο 37ο λεπτό και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το δοκάρι σε κεφαλιά του Έρικ Ντάιερ στο 43' από εκτέλεση κόρνερ. Από αυτά τα δύο και κυρίως από τα χρονικά σημεία που καταγράφηκαν οι φάσεις, καταλαβαίνει κανείς πως κύλησε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στη Ριέκα. Δίχως κόσμο, δίχως παλμό, δίχως ρυθμό, δίχως ρίσκο και με πολύ προσεκτικές κινήσεις από αμφότερους τους αντιπάλους, δεν μπορούσε να υπάρξει κάτι διαφορετικό από το 0-0 του πρώτου μέρους. Ήθελε περισσότερη δράση στο χώρο του κέντρου από τους Χέντερσον, Ντάιερ και Μπάρκλεϊ ο Σάουθγκεϊτ, πήρε κίτρινη από τα πρώτα λεπτά και χάνει το ματς με την Ισπανία τη δευτέρα ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ο Κράμαριτς το σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Πίκφορντ στο 37'. Ελάχιστες επαφές με τη μπάλα στην επίθεση ο Κέιν.

Πολύ καλύτερα ήταν τα πράγματα από άποψη ποιότητας του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς για την Αγγλία, είχε τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης! Αρχικά στο 50' ο Κέιν με κεφαλιά σε σέντρα του Χέντερσον έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι έπειτα στο 55' και το 57', ο Ράσφορντ νικήθηκε και τις δύο φορές από τον Λιβάκοβιτς από θέση βολής, με τον φορ της Γιουνάιτεντ να είναι δεδομένο πως θα σοκαριστεί όταν ξαναδεί σε βίντεο τις δύο φάσεις... Η απάντηση από πλευράς Κροατών ήταν ένα πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Ρέμπιτς πους πέρασε λίγο άουτ στο 70ο λεπτό, ενώ στο 76' ο Κέιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν ως μη γενόμενη η φάση από τη στιγμή που ο στράικερ της Τότεναμ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ...Ο Σάουθγκεϊτ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Τζέιντον Σάντσο που έκανε ντεμπούτο κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος τον 21ο αιώνα που πραγματοποιεί εμφάνιση στην ανδρική ομάδα της Αγγλίας! Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78', λίγο έλειψε οι Κροάτες να κλέψουν το ματς στο 87' όταν ο Στόουνς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μια ευκαιρία του Κράμαριτς, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου του Nations League έπειτα από δυο αγωνιστικές:

1.Ισπανία 6

2.Αγγλία 1

3.Κροατία 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γεβντάι, Λόβρεν, Βίντα, Πίβαριτς, Μόντριτς, Κόβασιτς (73' Μπάντελ), Ράκιτιτς, Κράμαριτς, Ρέμπιτς (80' Λιβάια), Πέρισιτς (68' Πιάτσα)

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Χέντερσον, Ντάιερ Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ (78' Σάντσο), Κέιν, Ράσφορντ

Κώστας Ζάλιαρης