Happy Birthday Sir Bobby Charlton! (video)

Το 81ο έτος της ηλικίας του κλείνει σήμερα ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Happy Birthday Sir Bobby Charlton! (video)

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς μύστες της «στρογγυλής θεάς» γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1937 με τα κατορθώματά του από το 1956 έως το 1976 να παραμένουν έως σήμερα ανεπανάληπτα…

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως χρειάστηκε σχεδόν μισός αιώνας για να έρθει ο Γουέιν Ρούνεϊ να του «κλέψει» τα πρωτεία του πρώτου σκόρερ σε Εθνική Αγγλίας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας τα δικά του 49 τέρματα με τα «τρία λιοντάρια» και τα υπόλοιπα 249 που πέτυχε με τους «κόκκινους διαβόλους».

Αποτελεί μέλος της μοναδικής Εθνικής των Άγγλων που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ του 1966 ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα. Προς τιμήν των πεπραγμένων του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Νησιού ανακηρύχτηκε το 1994 ιππότης, προσθέτοντας τον τίτλο του Σερ στο όνομά του.

Πρόκειται για τον μοναδικό άνθρωπο  που συνδέει μέχρι και σήμερα το πριν και το μετά της ομάδας του Μάντσεστερ από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου (6-2-1958) όντας ένας εκ των «μπέμπηδων του Ματ Μπάσμπι». Το Φεβρουάριο του 2015 η «South Stand» του «Ολντ Τράφορντ» πήρε μια για πάντα το όνομά του και ο ίδιος παραμένει ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του κλαμπ, δίνοντας το παρών σχεδόν σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση…

Απολαύστε μερικές από τις ένδοξες στιγμές του...

Ιωάννης Τζιουμακλής