«Άσφαιρη» Γουέστ Χαμ, «καυτός» Μάρεϊ!

Η Γουέστ Χαμ έχανε τις ευκαιρίες, η Μπράιτον το έβαλε και…καθάρισε από νωρίς! Οι «γλάροι» πήραν πολύτιμο τρίποντο απόψε στο «Amex Stadium» (1-0), χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ο Γκλεν Μάρεϊ! Τα πέντε γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ έφτασε ο Άγγλος φορ!



«Άσφαιρη» Γουέστ Χαμ, «καυτός» Μάρεϊ!

Με την σπουδαία νίκη που πέτυχε στο εναρκτήριο ματς της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Μπράιτον ανέβηκε στους oκτώ πόντους και την 12η θέση. Παρέμεινε στους επτά η Γουέστ Χαμ, που είναι 15η μέχρι στιγμής.

Το ματς:

Χωρίς να ρισκάρουν οι γηπεδούχοι, αλλά ιδιαίτερα απειλητικοί με τις αντεπιθέσεις τους, βρήκαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 25ο λεπτό ,σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές του στο ματς. O Kαγιάλ έκλεψε την μπάλα από τον Γιαρμολένκο, την «κουβάλησε» αρκετά μέτρα για να την πασάρει προς την μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Μάρεϊ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Φαμπιάνσκι για το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ουσιαστικά τον τόνο για την ανάλογη συνέχεια του αγώνα, με την Γουέστ Χαμ να κυκλοφορεί μεν τη μπάλα και να ψάχνει – ανεπιτυχώς – χώρους, χάνοντας ευκαιρίες με τους Ομπιάνγκ (32’) και Γιαρμολένκο. Κάτι αναμενόμενο ωστόσο, αφού το… δικαίωμα αυτό έδωσε και η αισθητά προσεκτικότερη στα μετόπισθεν Μπράιτον.

Στο δεύτερο μέρος τα «σφυριά» μπήκαν με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να πιέσουν, ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Σε αρκετές περιπτώσεις τελικός παραλήπτης της μπάλας ήταν ο Αρναούτοβιτς, που έχασε στο 53’ σπουδαία φάση ύστερα από  όμορφο «1-2» με τον Άντερσον, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον Ράιαν, ενώ λίγο μετά ο Μπαλμπουένα δεν κατάφερε να σκοράρει παρά την εξ αποστάσεως κεφαλιά που έπιασε από κόρνερ.

Η περαιτέρω αμυντική προσέγγιση του ματς πλέον από τη Μπράιτον δεν της επέτρεψε παρά ελάχιστες φορές να κυλήσει την μπάλα, ψάχνοντας για κάποιο «ρήγμα» στα πλάγια, ιδίως με τους Νοκέρ και Μαρτς. Από σέντρα του Μαρτς ήρθε και η μόνη αξιόλογη φάση της ομάδας του, με την κεφαλιά του Μάρεϊ όμως να καταλήγει άουτ.

Οι Λονδρέζοι δεν αποθαρρύνθηκαν, πήραν θάρρος από την υποχώρηση των «γλάρων», λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν με το φάουλ του Αρναούτοβιτς στο 85ο λεπτό ή με το σουτ του στο 89ο που κατέληξε ψηλά άουτ, το 1-0 όμως υπέρ της Μπράιτον παρέμεινε, αφήνοντας έτσι στους φιλοξενούμενους μια «πικρή» γεύση και ένα αίσθημα αδικίας, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν απόψε.

 

Oι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπράιτον:  Ράιαν, Ντανκ, Ντάφι, Σάλτορ, Μπονγκ, Καγιάλ, Πρέπερ (81’ Μπισούμα), Μαρτς, Νοκέρ, Τζάχανμπακς (71’ Ισκιέρδο), Μάρεϊ

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Μπαλμπουένα, Ντιόπ, Ζαμπαλέτα, Μαζουάκου, Ράις, Νομπλ (83’ Σνόντγκρας), Ομπιάνγκ (Αντόνιο), Άντερσον, Γιαρμολένκο (70’ Πέρεθ), Αρναούτοβιτς

 

Xρήστος Γραβιάς