Προχώρησαν όλες με νίκη...

Με νίκη προχώρησαν οι... άμεσα ενδιαφερόμενες για τις πρώτες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ, με την Μάντσεστερ Σίτι να περνάει έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (2-0 την Μπράιτον), την Άρσεναλ να κερδίζει την Γουότφορντ και να την ρίχνει κι άλλο στην βαθμολογία, την Τότεναμ να ξεπερνάει το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ με σκόρερ τον Χάρι Κέιν και την Έβερτον να επιστρέφει στις νίκες απέναντι στην Φούλαμ. Η χαρά του 2-0 τα ματς των 17:00, μιας και το σκορ ήταν παντού ίδιο εκτός από το ματς των «ζαχαρωτών» (3-0).



Προχώρησαν όλες με νίκη...

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν είχαν κανένα πρόβλημα (σ.σ από ένα σημείο και μετά) να επικρατήσουν των «γλάρων» στην έδρα τους, με την επικράτησή τους αυτή να τους φέρνει πάνω από Λίβερπουλ και Τσέλσι οι οποίες παίζουν στις 19:30 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με φόντο την κορυφή μετά το μεταξύ τους παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες, όταν οι «μπλε» προκρίθηκαν για το Λιγκ Καπ στο «Άνφιλντ». Όσον αφορά αποκλειστικά τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να σφραγίσουν το τρίποντο. Σκόρερς ο Ραχίμ Στέρλινγκ (29’) και ο Σέρχιο Αγουέρο (65’) με τον Αργεντινό να μην έχει άλλη ευκαιρία να διευρύνει προσωπικό λογαριασμό και σκορ μιας και ο Γκουαρδιόλα τον αντικατέστησε κατευθείαν μετά τους πανηγυρισμούς. Γκολ και ασίστ από τον πρώτο, που φυσικά έφτιαξε το 2-0.

Εύκολο έργο είχε στην έδρα της Χάντερσφιλντ η Τότεναμ, που με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν συνέχισε με δεύτερη διαδοχική νίκη στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, φτάνοντας δηλαδή όσες ήττες είχε σερί πριν από αυτές τις επιτυχίες. Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει μία σε open play και μία από το σημείο του πέναλτι για να επιβεβαιώσει την υπεροχή της ομάδας του. Αρκετά soft το πέναλτι με το οποίο διπλασίασε τα τέρματά της η Τότεναμ. Καλά νέα για τους Spurs πριν το ματς με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απών ο Ντέλε Άλι, με τον τραυματισμό του να μην δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Ακριβώς από πίσω της ακολουθεί η Άρσεναλ, η οποία είχε πάρα πολύ δύσκολο εντός έδρας έργο απέναντι στην Γουότφορντ, αλλά με δύο γκολ στο φινάλε μπόρεσε να βρει λύσεις και κόντρα στην ροή του αγώνα να σκοράρει δις και να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της στην κατηγορία εδώ και πέντε αγωνιστικές. Πραγματικός Γολγοθάς για τους «κανονιέρηδες» η αναμέτρηση με τις «σφήκες», αλλά ένα αυτογκόλ του Κάθκαρτ στο 81’ πέρασε όλο το βάρος στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν το άντεξαν και σχεδόν αμέσως (83’) δέχθηκαν και δεύτερη παραβίαση της εστίας τους με πανομοιότυπο τρόπο αλλά κανονικό σκόρερ, τον Μεσούτ Εζίλ.

Η Έβερτον από την πλευρά της τα βρήκε αρκετά σκούρα με την Φούλαμ στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά είχε την τύχη με το μέρος της και τον Γκίλφι Σίγκουρντσον αποφασισμένο να επανορθώσει για το δικό του χαμένο χτύπημα πέναλτι. Στο πρώτο μέρος σουτ των φιλοξενούμενων σταμάτησε στο δοκάρι, για να έρθει το δεύτερο όπου Ισλανδός αρχικά αστόχησε από την άσπρη βούλα και στην συνέχεια (56’) επανόρθωσε για το 1-0. Από τον Τοσούν και πάσα του Γουόλκοτ το 2-0, με τον «Σίγκι» να γίνεται ο πρωταγωνιστής του αγώνα στο φινάλε διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στους 12 βαθμούς έφτασε η Λέστερ, που πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ χάρη σε πέναλτι του Βάρντι και γκολ του Μαγκουάιρ, με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα που δεν πήραν κι αυτοί την εσχάτη των ποινών. Πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «αλεπούδες». Τέλος, η Γουλβς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Σαουθάμπτον και την κέρδισε με σκορ 2-0, χάρη σε γκολ των Καβαλέιρο και Κάστρο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Γιώργος Σιάφας