Big Ben: Ομάδες που σκοράρουν από Championship και League One

Συνεχίστηκε το σερί των επιτυχιών της στήλης την περασμένη εβδομάδα! Η επιλογή του γκολ/γκολ στο ματς της Άστον Βίλα με τη Σέφιλντ Γουένστνει χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά στο 2ο ημίχρονο για να επιβεβαιωθεί. Στα άλλα δύο παιχνίδια, τόσο η Πίτερμπρο όσο και η Έξετερ έμειναν πίσω στο σκορ, όμως τα ανέτρεψαν και νίκησαν με 2-4 και 3-1 αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα τους. Φεύγουμε από τα… περασμένα και περνάμε στα «φρέσκα» που έχουμε μπροστά μας με σκοπό όπως πάντα, τη σωστή προσέγγιση των παιχνιδιών και ευχή να συνεχίσουμε να έχουμε την  απαραίτητη τύχη στο πλευρό μας. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα.



Big Ben: Ομάδες που σκοράρουν από Championship και League One

Απαραίτητη υπενθύμιση πως μεσοβδόμαδα αρκετές ομάδες αγωνίστηκαν για το Λιγκ Καπ, γεγονός που πρέπει να μας κάνει περισσότερο προσεκτικούς στα σημερινά παιχνίδια.

Στο Στάδιο «Σπότλαντ» του Ρότσνειλ, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Πόρτσμουθ. Τα στατιστικά της γηπεδούχου δείχνουν ξεκάθαρα πως πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη τάση στα όβερ. Από τα 9 παιχνίδια Πρωταθλήματος, τα 8 είχαν τρία γκολ και πάνω, ενώ και τα 4 που έχει δώσει ως γηπεδούχος ήταν όβερ και αυτά. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να επιτίθεται και να δημιουργεί φάσεις για γκολ, με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένη στα μετόπισθεν και ειδικά από ομάδες με καλή επιθετική λειτουργία. Μία τέτοια είναι η Πόρτσμουθ που θα αντιμετωπίσει σήμερα. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δυάδα της League One, αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο. Στα 4 ματς εκτός έδρας που έχει δώσει, έχει 3 όβερ και συνολικά στα 10 τελευταία(συμπεριλαμβανομένου και για το Λιγκ Καπ) έχει 8 συνολικά όβερ. Η Ρότσντειλ βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας(14η θέση) με αποτέλεσμα να μην έχει ιδιαίτερο άγχος αυτή τη στιγμή και αναμένω ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες. Η συνδυαστική επιλογή του γκολ/γκολ και όβερ προσφέρεται στο 2,05 στον ΟΠΑΠ.

 Παραμένουμε στην ίδια κατηγορία και μεταφερόμαστε στο Στάδιο «Μπέσκοτ» του Γουόλσολ. Η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Άκρινγκτον. Η στατιστική είναι και πάλι οδηγός μας σε αυτό το παιχνίδι, με ακόμα πιο ξεκάθαρη τάση αυτή τη φορά. Η γηπεδούχος έχει δώσει 9 παιχνίδια και έχει 8 αμφίσκορα. Η μόνη φορά που δεν εμφανίστηκε το γκολ/γκολ σε παιχνίδι της, ήταν την 6η αγωνιστική στο εντός έδρας με την (άκρως ¨σφικτή¨) Μπλάκπουλ που έληξε 0-0. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη εξάδα των play-off και είναι άκρως ανταγωνιστική αφού έχει ηττηθεί μόλις μία φορά ως τώρα(από την Ντόνκαστερ εντός με 1-4). Η Άκρινγκτον είναι με τη σειρά της μία ομάδα-ορισμός του αμφίσκορου, αφού και αυτή έχει 8 στα 9 τέτοια. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν την εντός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής με 2-1 επί της Γουίμπλετον, είχε φέρει τέσσερις σερί ισοπαλίες με 1-1. Το γκολ/γκολ έχει ήδη πτωτική τάση και πλέον προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 1,60 όπου ακόμα έχει αξία.

Στην Championship η Πρέστον αντιμετωπίζει την Γουέστ Μπρομ. Η γηπεδούχος βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχοντας ρεκόρ 1Ν-2Ι-6Η και μόλις 5 βαθμούς. Προέρχεται από τρείς συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα, ενώ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε και από το Λιγκ Καπ. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως στα 3 από τα τελευταία 4 παιχνίδια έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ, αλλά έχει πάρει μόλις 1 βαθμό! Με λίγα λόγια, όσο καλά λειτουργεί επιθετικά τόσο άσχημα τα πάει στην άμυνα. Η Μπρομ από την άλλη είναι στην 3η θέση της κατάταξης και βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα αφού στα 5 τελευταία ματς έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Πρόκειται για μία ομάδα με αρκετή ποιότητα στο ρόστερ που έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να δέχεται φάσεις στην άμυνα της. Εκτός έδρας έχει δεχτεί γκολ και στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ δεν σκόραρε μόνο σε ένα. Ο συντελεστής τερμάτων(22-12) είναι ενδεικτικός του στυλ παιχνιδιού της. Η ανάγκη της Πρέστον από τη μία για βαθμούς και η ποιοτική ανωτερότητα της Γουεστ Μπρομ από την άλλη, με οδηγούν στην επιλογή του όβερ και γκολ/γκολ που προσφέρεται στο 2,05.

Συνοπτικά

Ρότσντειλ-Πόρτσμουθ   όβερ+γκολ/γκολ  2,05

Γουόλσολ-Άκρινγκτον  γκολ/γκολ  1,60

Πρέστον-Γουέστ Μπρομ   οβερ+γκολ/γκολ 2,05

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας