Νέο εξαετές συμβόλαιο για τον Πίκφορντ

Για μία εξαετία τουλάχιστον δεσμεύεται να προστατεύει την εστία της Έβερτον ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ, με τα «ζαχαρωτά» να ανακοινώνουν την συμφωνία τους το απόγευμα της Τετάρτης (26/09).



Νέο εξαετές συμβόλαιο για τον Πίκφορντ

«Όταν ήρθα στην Έβερτον σκέφτηκα πως είναι ένας σπουδαίος σύλλογος που θα αποτελέσει το σωστό βήμα για την καριέρα μου. Το να μου δοθεί να γίνω ο βασικός τερματοφύλακας της Αγγλίας το οφείλω στην Έβερτον, πιστεύω, και στο γεγονός ότι έπαιζα σε κάθε παιχνίδι.

Η Έβερτον είναι ένας τεράστιος σύλλογος με τεράστια ιστορία και το να βλέπεις πόσο παθιασμένοι και αποφασισμένοι είναι οι οπαδοί σου δίνει έμπνευση για να αποδίδεις κάθε αγωνιστική. Χωρίς αμφιβολία, βοήθησε πολύ την καριέρα μου. Θέλω να παίξω όσα περισσότερα ματς γίνεται με αυτήν την ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου τώρα.

Ευελπιστώ πως θα συνεχίσω την πρόοδό μου και πως θα γίνομαι καλύτερος τερματοφύλακας μέρα με την μέρα, κάτι που φυσικά θέλω να κάνω και με την φανέλα του βασικού στην Αγγλία. Αυτός είναι ακόμη ένας στόχος», ανάφερε μετά τις υπογραφές με τις οποίες εξασφάλισε καλύτερους όρους συμβολαίου και προσέθεσε:

«Δεν νιώθω πίεση εξαιτίας του Μουντιάλ που πέρασε. Απλώς θέλω να γίνω όσο καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος τερματοφύλακας μπορώ.

Επικεντρώνω το ενδιαφέρον στην ομάδα και μαζί, όλοι μας, θέλουμε ως ομάδα να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, αλλά ίσως τον επόμενο χρόνο ή σε δύο χρόνια καταφέρουμε να πάμε σε έναν τελικό κάποιου κυπέλλου και ίσως να κερδίσουμε ένα τρόπαιο. Θα ήταν ένα σπουδαίο βήμα προόδου. Ακόμη μαθαίνω, αλλά ελπίζω να δίνω κι εγώ κάτι στην ομάδα».

Γιώργος Σιάφας