Από μελλοντικοί σταρ σε… παλτά πολυτελείας!

Είναι μέχρι να πάρουν αέρα τα μυαλά σου. Δε θες και πολύ… Εδώ συμβαίνουν σε έμπειρους ανθρώπους, φαντάσου πόσο πιο εύκολο είναι να ξεμυαλίσεις ένα παιδί! Αν μιλάμε, μάλιστα, και για mediακές προβολές, άστο!  



Από μελλοντικοί σταρ σε… παλτά πολυτελείας!

Σκέψου το απλά. Σε ρωτάμε να μας πεις ένα σούπερ ταλεντάκι που άκουγες μονίμως παλιότερα που τελικά δεν «έπιασε»! Η απάντησή του ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα αφορά έναν, αλλά περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Αλλιώς τους περιμέναμε, αλλιώς εξελίχθηκαν! Λάθος εκτίμηση των ειδικών; «Καβαλημένοι», όπως τους λέμε στην Ελλάδα; Ίσως και τα δύο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα πέντε χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των super talents που ποτέ δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες!

-Μπόγιαν Κρκιτς

Το θυμάσαι σαν χθες! Μπήκε στο γήπεδο, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και αμέσως όλοι τον έχρισαν μελλοντικό αντικαταστάτη του Μέσι! Κάποιοι θεωρούν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που στη συνέχεια… έκανε κοιλιά! Η πίεση!

Ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε στα επόμενα χρόνια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μοιραία ήρθε η μεταγραφή στη Ρόμα! Όλοι περίμεναν ότι ήταν η ευκαιρία του να αναγεννηθεί αγωνιστικά! Αμ δε… Μια από τα ίδια! Σταδιακά ο νεαρός άσος έχανε τη θέση του στις αρχικές επιλογές, έμεινε εκτός εθνικής Ισπανίας μέχρι που άρχισε να κάνει… αγροτικά σε κάθε λογής σύλλογο. Προσπάθησε στον Άγιαξ, το πάλεψε στην Στόουκ, δοκίμασε στην Μάιντς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και ήδη έχει ξεχαστεί!

-Φρέντι Αντού

Να’ τος και ο «δικός» μας! Πόσοι από εσάς τον είχατε ανακαλύψει στο Football Manager; Wonderkid από τα λίγα! Στις ΗΠΑ έκαναν λόγο για σούπερ ταλέντο, ικανό να κατακτήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Νεότερος που συμμετείχε στο MLS, νεότερος σκόρερ και άλλα τόσα δικαιολογημένα τον έχρισαν ως το… big thing του αμερικανικού ποδοσφαίρου!

Το μεγάλο άλμα έγινε όταν δοκιμάστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τελικά απέτυχε. Πολλοί πιστεύουν ότι η έπαρση τον κατέστρεψε και από ποδοσφαιριστής, προτίμησε να βρίσκει άλλους λόγους για να κεντρίζει τα Μέσα της πατρίδας του. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που από 14 του χρόνια «έπαιζε» σε όλα τα πρωτοσέλιδα.

Απ’ ότι φάνηκε και στην πορεία, το ποδόσφαιρο το πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί εκτός των άλλων σε Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία, Βραζιλία, Φινλανδία, μέχρι και στην Ελλάδα και τον Άρη!

-Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο

Απίστευτο ταλέντο, παικταράς από τους λίγους, αλλά… ολίγον τι «περίεργος»! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφτασε να παρομοιάζεται με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όμως η πορεία έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Οι επιλογές του (έπαιξε μέχρι και στην Πόρτσμουθ), αλλά και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του δεν τον βοήθησαν ποτέ. Στη Σαραγόσα προσπάθησε να πάρει ξανά τα πάνω του, αλλά μάταια! Από το κακό στο χειρότερο, μέχρι που πήρε την απόφαση να γυρίσει στη λατινική Αμερική! Μιλάμε ίσως για το μεγαλύτερο «κρίμα» στην πρόσφατη ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

-Τζιοβάνι Ντος Σάντος

Ακόμη ένα ποδοσφαιρικό προϊόν της Μπαρτσελόνα που αποδείχτηκε… άνθρακας. Κάποιοι ιερόσυλοι το 2007 τον είχαν χαρακτηρίσει σούπερ ταλέντο, ανώτερο και από τον Μέσι στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Γρήγορα, όμως, διαψεύστηκαν…

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός υστερούσε πολύ σε διάρκεια. Καλές εμφανίσεις και μετά, εντελώς ξαφνικά… χανόταν! Ορισμένα νυχτοπερπατήματα, μάλιστα, τον «διέγραψαν» από το μυαλό του Γκουαρντιόλα με αποτέλεσμα να πωληθεί στην Τότεναμ! Τα ίδια όμως και εκεί… Περισσότερο ασχολούταν με τα πάρτυ, παρά με το ποδόσφαιρο! Έφυγε κακήν κακώς και σήμερα βγάζει το ψωμί του στην Αμερική.

-Ράβελ Μόρισον

Άγγλος. Τρομερή τεχνική, εξαιρετικό τελείωμα! Στην Αγγλία τον θεώρησαν ως το νέο μεγάλο κεφάλαιο του ποδοσφαίρου τους, όμως – όπως και σε άλλες περιπτώσεις- έκαναν μεγάλο λάθος!

Από τους πιο ιδιότροπους ποδοσφαιριστές, δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό του να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και μοιραία άρχισαν τα… πέρα δόθε σε κάθε λογής ομάδα. Για να φανταστείτε για τι άτομο μιλάμε, υπήρχαν πολλές ομάδες που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να τον δοκιμάσουν.