Συνέχισε νικηφόρα αλλά με αρκετό άγχος η Άρσεναλ

Με τους φορ της, Αλεξάντρ Λακαζέτ και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρουν από ένα γκολ ο καθένας, η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 της Έβερτον σε ένα παιχνίδι που αμυντικά την κυρίευσε το άγχος. Παίκτης του αγώνα για τους «κανονιέρηδες»ο Πετρ Τσεχ, που κατέβασε ρολά και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να περάσει αυτή μπροστά στο σκορ.



Συνέχισε νικηφόρα αλλά με αρκετό άγχος η Άρσεναλ

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ και τις πέντε συνεχόμενες σε όλες τις διοργανώσεις) αν και τα χρειάστηκαν μπροστά στο κοινό τους. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα, με τον Ριτσάρλισον να δίνει ξανά πνοή στην επίθεση των «ζαχαρωτών». Πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο κατά τα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι, με την πρώτη κλασσική ευκαιρία ωστόσο να ανήκει στους γηπεδούχους, με τον Νάτσο Μονρεάλ να πατάει περιοχή και να δέχεται το στοπ από τον Τζόρνταν Πίκφορντ.

Σκορντάν Μουστάφι και Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχαν πρόβλημα στις κινήσεις που έκαναν οι επιθετικοί της Έβερτον, με τον Τσεχ να καθαρίζει κάθε φορά που οι αντίπαλοι πατούσαν περιοχή. Ο Sokratis τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Θίο Γουόλκοτ, την τρίτη του σε τρία εντός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, φάση στην οποία αποκόμισε και τραυματισμό που λίγο αργότερα τον ανάγκασε να καθίσει πρόωρα στον πάγκο. Η Έβερτον συνέχισε να πιέζει για να περάσει αυτή μπροστά στο σκορ, με την επόμενη καλύτερη ευκαιρία της Άρσεναλ να έρχεται... κατά λάθος, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ είδε σέντρα του να καταλήγει στο δοκάρι.

Μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια οι «κανονιέρηδες» ήταν πιο αποφασισμένοι, με την αποφασιστικότητά τους αυτή να αποδίδει καρπούς στο 56’ με τον Λακαζέτ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα, αλλά και δύο λεπτά αργότερα όταν πάτησαν περιοχή με τις παίκτες, με τον Ομπαμεγιάνγκ να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να την στέλνει στην εστία του Πίκφορντ για το 2-0. Οφσάιντ στην συγκεκριμένη φάση ο σκόρερ, που καλυπτόταν στην αρχή της φάσης και την πάσα από τον Μεσούτ Εζίλ, αλλά ήταν εκτεθειμένος όταν έκανε επαφή με την μπάλα ο Άαρον Ράμσεϊ. Μετά τα δύο τέρματα της Άρσεναλ η Έβερτον άρχισε να απογοητεύεται, κάτι που φάνηκε σταδιακά και στο χορτάρι, με τον Τσεχ να παραμένει σταθερότατος αποτρέποντας το θρίλερ.

Γιώργος Σιάφας