Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ…

Με σκορ 4-2 επικράτησε η Άρσεναλ της Βόρσκλα Πολτάβα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Δύο γκολ ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (32’, 56’), από ένα οι Ντάνι Γουέλμπεκ (48’) και Μεσούτ Οζίλ (74’). Τσεσνάκοφ (77’) και Σαρπάρ (90+4’) τα γκολ των φιλοξενούμενων.



Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ…

Οι «κανονιέρηδες» ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης σε όλη τη διάρκειά της και έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο στόχο με το σουτ του Ιγουόμπι στο 28ο λεπτό, το οποίο πέρασε ελάχιστα μακριά από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 32ο λεπτό ωστόσο ο Μχιταριάν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή του Λένο, διένυσε σχεδόν ολόκληρο το γήπεδο πριν μεταβιβάσει στο Ιγουόμπι, ο οποίος βρήκε με διαγώνια πάσα τον Ομπαμεγιάνγκ για το 1-0!

Έξι λεπτά αργότερα (38’) ο Τορέιρα λίγο έλειψε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα του Έμερι αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Ομπαμεγιάνγκ πραγματοποιήσε ατομική προσπάθεια και επιχείρησε το σουτ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Άρσεναλ βρήκε το δεύτερο γκολ με όμορφη σέντρα του Μχιταριάν και κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 48ο λεπτό ενώ στο 58’ ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκτελώντας με πλασέ εκτός περιοχής. Στο 74’ ο νεοεισελθών Μεσούτ Οζίλ «έγραψε» από κοντινή απόσταση το 4-0 εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Λιχτστάινερ, η αδράνεια του οποίου επέτρεψε στους Ουκρανούς να μειώσουν το σκορ τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Τσεσνάκοφ. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Σάρπαρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ, Λιχτστάινερ, Μονρεάλ, Τορέιρα (57’ Γεντουζί), Ελνένι, Μχιταριάν, Ιγουόμπι (70’ Σμιθ-Ρόου), Γουέλμπεκ, Ομπαμεγιάνγκ (57’ Οζίλ)

Βόρσκλα Πολτάβα: Σουστ, Νταλκού, Τσεσνάκοφ, Περντούτα, Αρτούρ, Κραβτσένκο (70’ Σκλίαρ), Σαρπάρ, Ρέμπενοκ, Κομπακίτζε (77’ Σερτζίτσουκ), Κουλάχ (75’ Καρέκα), Κολόμοετς

Σκόρερς

32’ Ομπαμεγιάνγκ, 48’ Γουέλμπεκ, 56’ Ομπαμεγιάνγκ, 74’ Οζίλ, 77’ Τσεσνάκοφ

Διαιτητής

Μπαρτ Βερτέντεν (Βέλγος)

Στο άλλο ματς του ομίλου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Καραμπάγκ 2-0

Ιωάννης Τζιουμακλής