Το πάλεψε και δικαιώθηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον η Μπράιτον

Αν και έδειχνε καταδικασμένη στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπράιτον το πάλεψε στην έδρα της Σαουθάμπτον και δικαιώθηκε με ένα όχι και τόσο απρόσμενο 2-2 να τις χαρίζει έναν σπουδαίο βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής.



Το πάλεψε και δικαιώθηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον η Μπράιτον

Συνοπτικά, οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλό ματς για ένα ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δικαιούνταν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση, το οποίο και πήραν αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η άμεση μείωση του σκορ, με το προβάδισμα να εξανεμίζεται με πέναλτι, όπως και στο δεύτερο τέρμα των «Αγιών».

Μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45’ και αυτή ήταν η Σαουθάμπτον, με τους παίκτες του Χιουζ να κάνουν παιχνίδι κυκλοφορώντας την μπάλα συνεχώς και τους φιλοξενούμενους να διατηρούν παθητική στάση περιμένοντας να βγάλουν κάποια κόντρα.

Όσο περνούσε η ώρα οι «Άγιοι» άρχισαν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους, με αποκορύφωμα μια φάση διαρκείας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με την πολυάριθμη άμυνα να απομακρύνει και στις δύο επικίνδυνες περιπτώσεις προς την εστία. Εκεί που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κανείς ήταν όταν ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπγιερκ ζύγισε καλά την μπάλα και πέτυχε το πιο μακρινό τέρμα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκοντας το βάθος της εστίας από τα 31.9 μέτρα με ωραίο αρκετά χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία.

Το ημίχρονο κύλισε με την Σαουθάμπτον να παραμένει σε θέση οδηγού, για να έρθει ένα δεύτερο στο οποίο η Μπράιτον ήταν πιο αποφασισμένη. Ήταν η σειρά των παικτών του Κρις Χιούτον να φτιάξουν παιχνίδι, αλλά τα πλάνα τους ανετράπησαν στην... ανατροπή του Ντάνι Ινγκς από τον Γκαετάν Μπονγκ. Ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 2-0, που φαινόταν να δίνει στους γηπεδούχους τη νίκη.

Άλλαξε γρήγορα αυτό μιας και δύο λεπτά αργότερα (67’) ο εξαιρετικός σε όλο το ματς Σέιν Ντάφι βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή για να μειώσει σε 2-1 και να ξανά βάλει την ομάδα του στο κόλπο της διεκδίκησης ενός βαθμού. Το ματς απέκτησε ομορφιά, με δυνατές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με την Μπράιτον να προσπαθεί πλέον πιο σθεναρά για να φτάσει στην ισοφάριση.

Προειδοποίησαν οι «γλάροι», έχοντας δοκάρι ένα δεκάλεπτο πριν το φινάλε, αλλά αυτό δεν ξύπνησε τους ποδοσφαιριστές του Χιουζ, που άρχισαν να αφήνουν χώρους. Όλα αυτά για να φτάσει το 90’ όταν και ο ΜακΚάρθι κράτησε το 2-1 με εκπληκτική απόκρουση, κάνοντας όλους να πιστεύουν πως τελικά η Σαουθάμπτον θα επιβιώσει, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και το κόρνερ που εκτελέστηκε, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για σπρώξιμο του Ντάφι, με τον Γκλεν Μάρεϊ να ευστοχεί κι αυτός από την άσπρη βούλα και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σέντρικ, Βέστεργκορ, Μπέρτραντ, Χουντ, Λεμινά, Ελιονούσι (76’ Γουόρντ-Πρόουζ), Ρέντμοντ, Χόιμπγιεργκ, Ινγκς (84’ Ντέιβις), Λονγκ (76’ Γκαμπιαντίνι)

Μπράιτον: Ράιαν, Μπονγκ, Ντανκ, Μοντόγια, Ντάφι, Νοκέρ, Στίφενς, Πρόπερ, Μαρτς (71’ Τζαχανμπακάς), Μπισουμά (77’ Λοκάντια), Μάρεϊ

Γιώργος Σιάφας