Δεν κρατάει κακία στον Πεπ ο Χαρτ!

«Ουδέν κακό αμιγές καλού» σύμφωνα με τον Τζο Χαρτ, ο οποίος όχι μόνο δεν κατηγορεί τον Πεπ Γκουαρδιόλα για τη φυγή του από την Μάντσεστερ Σίτι, αντιθέτως τον θαυμάζει για το έργο του, χαρακτηρίζοντάς τον κορυφαίο στο είδος του.



Δεν κρατάει κακία στον Πεπ ο Χαρτ!
Μπορεί η καριέρα του Χαρτ να πήρε την... κάτω βόλτα, από τη στιγμή που έφυγε από το Μάντσεστερ, όμως ο Άγγλος κίπερ φαίνεται πως έχει ξορκίσει τους δαίμονές του. Η έλευση του Γκουαρδιόλα στο Νησί το 2016, αποδείχθηκε μοιραία για εκείνον, αφού ο Ισπανός τεχνικός ήθελε κάτω από τα δοκάρια έναν παίκτη που θα έχει τα προσόντα που επιθυμεί. Πιο συγκεκριμένα, καλός χειριστής με την μπάλα στα πόδια, στοιχείο που έφερε τον Έντερσον στους «πολίτες» και του έδωσε φανέλα βασικού... σπίτι. 
 
Ο Χαρτ έγινε ξένο σώμα για τη Σίτι, αναζητώντας δεξιά και αριστερά ποδοσφαιρική στέγη, εν μέσω δανεισμών. Η απομάκρυνσή του από το κορυφαίο επίπεδο, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει και τη θέση του στην Εθνική Αγγλίας, με τον ίδιο πάντως να μην έχει θέληση να τα βάλει με τον Πεπ για ό,τι συνέβη. «Είμαι εντάξει με τον Πεπ. Πιστεύω ότι είναι ένας κορυφαίος προπονητής. Ήταν ειλικρινής μαζί μου και τον ευχαριστώ γι'αυτό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο σε μια δύσκολη κατάσταση και για τους δυο μας», υποστήριξε στο Sky Sports ο έμπειρος τερματοφύλακας της Μπέρνλι. 
 
Στα 31 του χρόνια, αφού ταλαιπωρήθηκε με συνεχείς δανεισμούς σε Τορίνο και Γουέστ Χαμ, μοιάζει να έχει βρει το λιμάνι του στην ομάδα του Σον Ντάις. «Το έκανα ξεκάθαρο στη Σίτι πως δε θα πάω ξανά δανεικός. Ο δανεισμός, κατά τη γνώμη μου, είναι για νεαρούς παίκτες που θέλουν να εξελιχθούν».
 
Ο ίδιος πάντως νιώθει εξαιρετικά για την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, ακόμη κι'αν ο Σάουθγκεϊτ δεν τον κάλεσε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είμαι στα μισά της καριέρας μου, 31 ετών, σωματικά και πνευματικά δυνατός και έτοιμος». 
 
Ενώ, όσον αφορά τα «Τρία Λιοντάρια», δηλώνει: «Αν μου ζητηθεί να παίξω για την Αγγλία, αύριο θα είμαι έτοιμος. Οι προπονητές έχουν πάντα τις απόψεις τους. Εμένα προτεραιότητά μου είναι η Μπέρνλι και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Είμαι οπαδός της Αγγλίας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει», τονίζει μεγαλόψυχα ο Χαρτ, που δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες που συνάντησε τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να γίνει καλύτερος και να επιστρέψει εκεί που του αναλογεί. 
 
Έλενα Χαριτάκη