Στο κατόπι της Λίβερπουλ η Τσέλσι

Κατά πόδας ακολουθεί την Λίβερπουλ η Τσέλσι, που μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά απέναντι στην Κάρντιφ αλλά ανέτρεψε τα δεδομένα και με πρωταγωνιστές τους Εντέν Αζάρ και Ολιβιέ Ζιρού επικράτησε με σκορ 4-1. Επίδειξη δύναμης έκανε απέναντι στην Φούλαμ η Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κέρδισε εύκολα 4-2. Την υπογραφή των Γκρανίτ Τζάκα και Μεσούτ Εζίλ είχε η νίκη της Άρσεναλ επί της Νιούκαστλ (2-1), επέστρεψε στις επιτυχίες η Κρίσταλ Πάλας, 1-0 την Χάντερσφιλντ. «Τετράμπαλο» στην Λέστερ η Μπόρνμουθ που επανήλθε παραμένοντας αήττητη στην έδρα της.



Στο κατόπι της Λίβερπουλ η Τσέλσι

Η Λίβερπουλ είχε περάσει το μήνυμά νωρίτερα στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Τότεναμ, αν και στο τέλος κινδύνευσε να πετάξει στα σκουπίδια τα κεκτημένα της, και οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι έπρεπε να κάνουν το ίδιο λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, υποδεχόμενοι τη νεοφώτιστη Κάρντιφ.

Υπήρχαν λίγοι τρόποι για να απειλήσουν οι φιλοξενούμενοι και ένας από αυτούς ήταν τα στημένα, με τον Σολ Μπαμπά να βρίσκεται αφύλακτος στην περιοχή και μετά από κεφαλιά-πάσα του έτερου σέντερ μπακ, Σον Μόρισον, και να κάνει το 0-1 στο 16’. Οι «μπλε» έψαξαν αμέσως αντίδραση και την βρήκαν από τον αστέρα τους, τον Εντέν Αζάρ, που πήρε την μπάλα από τον Ολιβιέ Ζιρού και έκανε τα... δικά του για το 1-1. Ιδανικά η Τσέλσι θα ισοφάριζε πριν το ημίχρονο και ο Βέλγος φρόντισε να το πράξει, «ταϊζόμενος» και πάλι από τον Ζιρού που συνεχίζει να βγάζει πολύ τίμια το ψωμί του στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο «μικρός μάγος» των Λονδρέζων ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 81’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα ο Γουίλιαν τρία λεπτά αργότερα και έχοντας έρθει από τον πάγκο.

Πρώτη θέση για την Τσέλσι, στην ισοβαθμία με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η άλλη Λονδρέζα, η Άρσεναλ, δοκιμαζόταν στην έδρα της Νιούκαστλ, τραβώντας αρκετά ζόρια στο πρώτο ημίχρονο, με το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ να έχει... κανονική διάταξη στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικεί επί ίσοις όροις τις ευκαιρίες του. «Κουλούρια» μετά τα πρώτα 45’, για να έρθει μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκρανίτ Τζάκα και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, για να ακολουθήσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Ουνάι Έμερι από τον Μεσούτ Εζίλ.

Κυριάρχησαν οι «κανονιέρηδες» από εκείνο το σημείο και μετά, με τις «καρακάξες» να κάνουν την μοναδική αξιόλογη προσπάθειά τους για να μειώσουν δύο λεπτά πριν το φινάλε, όταν και ο Πετρ Τσεχ πανέτοιμος απέκρουσε κεφαλιά του Χοσέλου. Από το πουθενά, όμως, οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με αμαρκάριστη κεφαλιά του Κίραν Κλαρκ, έτσι για το... σπάσιμο στην Άρσεναλ, που βλέπει την εστία της να παραβιάζεται για ακόμη μία φορά φέτος.

Με πρωτευουσιάνα είχε να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, που από την πλευρά της είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στην Φούλαμ. Με μια ενδεκάδα που είχαμε δει αρκετά πέρυσι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα βραχυκύκλωσε πλήρως τους νεοφώτιστους από το δεύτερο κιόλας λεπτό, με τον Λιρόι Σανέ να ανοίγει το σκορ και να δείχνει από νωρίς ποιος θα ήταν το αφεντικό. Το 2-0 ήρθε φυσιολογικά από τον Νταβίδ Σίλβα στο 21’, για να κλειδώσει οριστικά το ματς και πάλι στο πρώτο δίλεπτο ενός ημιχρόνου, του δευτέρου, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βάζει κι αυτός το όνομά του στον φωτεινό πίνακα στο 47’.

Σε ένα καθοριστικό ματς για την ουρά, η Κρίσταλ Πάλας πήρε σημαντικό τρίποντο με σκόρερ τον Γουίλφριντ Ζαχά, επικρατώντας εκτός έδρας της Χάντερσφιλντ για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες. Για τους γηπεδούχους το σενάριο παραμένει το ίδιο, αφού μένουν στους δύο βαθμούς τους οποίους και απέκτησαν στα αμέσως δύο προηγούμενα με Έβερτον και Κάρντιφ.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε στο Μπόρνμουθ, εκεί όπου η ομάδα του Έντι Χάουι άρχισε να ξεφεύγει στο πρώτο ημίχρονο με τον Ράιαν Φρέιζερ να πετυχαίνει το 1-0 και το 2-0, πριν έρθει ο Τζόσουα Κινγκ για να κάνει το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά με την αποβολή του Γουές Μόργκαν της Λέστερ στο 69’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετή ένταση και αρκετές ποινές. Στο 81’ ο Άνταμ Σμιθ αύξησε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα, τελειώνοντας το ματς. Όμως, έτσι για να... χορτάσει το μάτι, στο 88ο λεπτό σκόραρε και η Λέστερ με πέναλτι, ο Τζέιμς Μάντισον ο σκόρερ, για να έρθει ο Μαρκ Ολμπράιτον ένα λεπτό αργότερα και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Γιώργος Σιάφας