Η προφητεία της μαμάς Εμπαπέ

Κάποτε, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ισχυρίστηκε πως δεν περνά από δοκιμές, ρίχνοντας «άκυρο» στην Άρσεναλ και στο δοκιμαστικό που επιθυμούσε ο Αρσέν Βενγκέρ, προκειμένου να τον εντάξει στους «κανονιέρηδες». Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έκανε και η μητέρα του Κιλιάν Εμπαπέ, με την Τσέλσι να χάνει το 2012 ένα ανερχόμενο «διαμάντι» παγκόσμιας κλάσης, χωρίς ουδείς να το γνωρίζει. 



Η προφητεία της μαμάς Εμπαπέ

Στο φως της δημοσιότητας έφερε, άγνωστες πτυχές του παρελθόντος, ο πρώην ανιχνευτής ταλέντων, Ντάνιελ Μπόγκα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Εμπαπέ ήταν κοντά στη μεταγραφή του στην Τσέλσι, στην ηλικία μόλις των 13 ετών, αλλά μια δεύτερη δοκιμή στάθηκε εμπόδιο για να αποκτηθεί. Ο Γάλλος επιθετικός, άγνωστος ακόμη τότε, είχε συμμετάσχει σε ένα junior fixture, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους ανθρώπους των «μπλε», μιας και η επιθετική του δεινότητα ήταν κάτι που δεν περνούσε απαρατήρητο. 

Ωστόσο, οι Λονδρέζοι θέλησαν να τον ξαναδούν, πριν τον κάνουν δικό τους, αφού δεν έμοιαζαν πεπεισμένοι για την εργατικότητα και το ζήλο που θα δείξει, όταν δεν είναι κάτοχος της μπάλας. Η Φαΐζα Λαμάρι όμως ήταν ξεκάθαρη «Αν τον θέλουν θα πρέπει να τον πάρουν τώρα, αλλιώς σε πέντε χρόνια θα πρέπει να επιστρέψουν γι'αυτόν δίνοντας 50 εκατομμύρια», δήλωνε απόλυτα η μητέρα του, όντας εντελώς σίγουρη για τις ικανότητες του γιου της. 

Ο Μπόγκα αρνήθηκε να μεταφράσει το τελεσίγραφο, τονίζοντας πως ήταν ένας ταλαντούχος παίκτης, αλλά έπρεπε να δουλέψει περισσότερο. «Θα έπρεπε να τον είχαν υπογράψει. Είναι εύκολο να το πω αυτό τώρα, αλλά εκείνη την περίοδο η Τσέλσι είχε καλή ομάδα», δηλώνει ο σκάουτερ στην ιστοσελίδα GOAL.com

Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, με τη μητέρα του νεαρού επιθετικού να στέκεται εμπόδιο, τότε, σε ένα ενδεχόμενο μεταγραφής. Το ταλέντο του Γάλλου όμως δε χάθηκε, με τη Μονακό να του δίνει τη δυνατότητα να λάμψει και να φτάσει το καλοκαίρι να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής με το εθνόσημο. Η κυρία Λαμάρι όχι απλώς δικαιώνεται μια πενταετία αργότερα, αλλά πλέον τα 50 εκατομμύρια για την απόκτηση του Εμπαπέ μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Έλενα Χαριτάκη