Έρχεται το Brexit και φέρνει αλλαγές στην Πρέμιερ Λιγκ... (pic)

Μια πολύ προσεκτική προσαρμογή των ρόστερ τους βάσει των νέων κανονισμών που θα επιφέρει το Brexit της Μεγάλης Βρετανίας, θα πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail στο Κυριακάτικο φύλλο της...



Έρχεται το Brexit και φέρνει αλλαγές στην Πρέμιερ Λιγκ... (pic)

Με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2019, τα κλαμπ του κορυφαίου πρωταθλήματος της ηπείρου θα πρέπει να ελέγξουν ξανά τις θέσεις των ξένων και των κοινοτικών παικτών από τους οποίους αποτελείται το δυναμικό τους...

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο αριθμός των απαραίτητων γηγενών παικτών σε κάθε ρόστερ, θα φτάσει από τους 8 στους 10, πράγμα που εν έτει 2018 με ποσοστό μόλις στο 31% όσον αφορά στους Άγγλους που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας, μπορεί να προκαλέσει μείζον πρόβλημα. 

Ο αριθμός των 10 γηγενών θα αφορά ποδοσφαιριστές που θα έχουν και βρετανικό διαβατήριο, αν και αυτή τη στιγμή, ο όρος «γηγενής» έχει μια μικρή υποσημείωση και επιτρέπει αυτούς που από την ηλικία των 16 ετών μέχρι και τα 21 τους, έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια σε βρετανικό έδαφος. 

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης με τους Βρετανούς στην Πρέμιερ Λιγκ και πόσες ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια εφόσον αυξηθεί ο αριθμός των γηγενών σε 10 ή ακόμα και σε 12:

Κώστας Ζάλιαρης