Πρεμιέρα... παιχνιδάκι για την Ουαλία (vids)

Στο πρώτο επίσημο ματς του Γκιγκς στον πάγκο, η Ουαλία έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Ιρλανδία στην πρεμιέρα του Nations League και διέσυρε τους «γείτονές» της με το τελικό 4-1. Τρομερό γκολ ο Μπέιλ, τη... δυνατή Δανία θ' αντιμετωπίσουν οι «δράκοι» την προσεχή Κυριακή. 



Πρεμιέρα... παιχνιδάκι για την Ουαλία (vids)

Η ουσία της αναμέτρησης στο Κάρντιφ ήταν πως μια πολύ καλή ομάδα αντιμετώπιζε μια πολύ κακή και η κατάσταση έτσι όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος, μαρτυρούσε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Οι «δράκοι» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό από ωραία κάθετη του ¶λεν που βρήκε στην περιοχή τον Τομ Λόρενς κι αυτός σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία για το 1-0, ενώ στο 17ο λεπτό, ο Γκάρεθ Μπέιλ με απίστευτη ενέργεια και αριστερό «κεραυνό» διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το πράγμα θα γινόταν ακόμα καλύτερο για τους Ουαλούς και πολύ χειρότερο για τους Ιρλανδούς, με τον Ίθαν Αμπαντού της Τσέλσι να κάνει ό,τι θέλει στη μεσαία γραμμή, να κλέβει παλικαρίσια από τον Γουόλτερς και έπειτα από κούρσα να δίνει ασίστ στον ¶αρον Ράμσεί για το χαμηλό σουτ και το 3-0.

Η Ουαλία βρήκε πρόσφορο έδαφος και δεν σταμάτησε... Στο 55ο λεπτό ο Ράντολφ θα μάζευε και τέταρτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του, με τον Κόνορ Ρόμπερτς να μην καθυστερεί μετά το κοντρόλ με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή και να νικάει με το αριστερό τον Ιρλανδό πορτιέρε για το 4-0.

Το σκορ και η εικόνα της αναμέτρησης έκαναν τον ¶αρον Ράμσεϊ στο 66ο λεπτό να κάνει μεγάλο λάθος στα όρια της περιοχής της ομάδας του, πράγμα που υπό άλλες συνθήκες θ' απαγορευόταν δίχως δεύτερη κουβέντα... Ο Σον Γουίλιαμς έκλεψε και κατάφερε να βρει το στόχο για να μειώσει στο τελικό 4-1 για την Ιρλανδία.

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης