Big Ben: Επιλογές με γκολ από Championship και League One

Το τέλειο ξεκίνημα που κάναμε στη στήλη δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Οι επιλογές των δύο τελευταίων αγωνιστικών κινήθηκαν μεταξύ δοκαριού και… εκτός γηπέδου , ωστόσο ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμα. Όπως γράφω από την πρώτη στιγμή, όσο οι αγωνιστικές περνούν τόσο θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις ομάδες και τις δυνατότητες του. Σήμερα  διεξάγεται η 6η αγωνιστική και μας απομένουν ακόμα άλλες 40! Πάμε να δούμε τις σημερινές επιλογές που προκύπτουν από το πρόγραμμα με ξεκάθαρο στόχο την επαναφορά στις επιτυχίες και το κέρδος.



Big Ben: Επιλογές με γκολ από Championship και League One

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Άστον Βίλα για το Πρωτάθλημα της Championship. Η γηπεδούχος ομάδα έχει δώσει 5 παιχνίδια ως τώρα και τα αποτελέσματα της είναι μόνο όβερ! Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τη 2η αγωνιστική κόντρα στην πολύ δυνατή Μίντλεσμπρο απέτυχε να σκοράρει (ήττα με 3-0). Από την άλλη η Άστον Βίλα, έχει μία πολύ καλή ομάδα με αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά. Το όβερ 2,5 γκολ έχει εμφανιστεί στους 3 από τους 5 αγώνες Πρωταθλήματος, ενώ και αυτή έχει αποτύχει να σκοράρει μόλις μία φορά. Η άμυνα και των δύο έχει ακριβώς το ίδιο παθητικό με 7 γκολ , έχοντας δεχτεί γκολ σε 4 από τα 5 ματς. Το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σήμερα κοστολογείται από τον ΟΠΑΠ στο 1,65 και το όβερ 2,5 γκολ στο σαφώς πιο ικανοποιητικό 1,87.

Παραμένουμε στην ίδια κατηγορία και μεταφερόμαστε στο Γουέστ Μπρόμιτς. Η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τη Στόουκ, σε μία αναμέτρηση βγαλμένη από την περσινή Πρέμιερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα. Στην επίθεση τα πάνε αρκετά καλά αφού απέτυχαν να βρουν δίχτυα μόλις σε ένα ματς( στην ήττα με 1-0 στην έδρα της Μίντλεσμπρο), ενώ πέτυχαν 7 γκολ απέναντι στην ΚΠΡ. Η Στόουκ έχει διατηρήσει πολλούς ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ της, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλει να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία άμεσα. Το ξεκίνημα της είναι μουδιασμένο, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στις ομάδες που υποβιβάζονται μέχρι να συνηθίσουν τα δεδομένα της μικρότερης κατηγορίας. Δείγμα της ποιότητας του ρόστερ είναι και η νίκη μεσοβδόμαδα επί της Χάντερσφιλντ με 2-0 για το Λίγκ Καπ. Περιμένω από τις ομάδες να μας προσφέρουν ένα ματς αντάξιο των ονομάτων τους και να σκοράρουν και οι δύο. Το ενδεχόμενο αυτό αποτιμάται από τον ΟΠΑΠ στο 1,72. Εναλλακτικά, να μην ηττηθεί η φιλοξενούμενη Στόουκ(Χ2 διπλή ευκαιρία) φαντάζει αρκετά πιθανό και έχει απόδοση 1,70.

Στη League One η Σάντερλαντ φιλοξενεί την Όξφορντ. Οι ¨μαυρόγατες¨ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί της κατηγορίας και ως τώρα φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν, έχοντας πετύχει 4 νίκες και  1 ισοπαλία. Και οι 4 αυτές νίκες έχουν έρθει συνοδευόμενες από όβερ 2,5 γκολ. Η Όξφορντ αντίθετα έχει ξεκινήσει άσχημα το Πρωτάθλημα αφού έχει μόλις 1 νίκη και 4 ήττες. Ο συντελεστής τερμάτων της είναι 6-14 και τρείς από τις τέσσερις ήττες ήρθαν με όβερ 2,5 γκολ . Η νίκη της Σάντερλαντ έχει αναμενόμενα μικρή απόδοση(1,45), όμως το ειδικό στοίχημα που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ να συνοδευτεί αυτή και με όβερ 2,5 γκολ (συνολικά), την ανεβάζει στο 2,10.

Συνοπτικά

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα    όβερ2,5    1,87

Γούεστ Μπρομ-Στόουκ  γκολ/γκολ  1,72

Σάντερλαντ-Όξφορντ    1+όβερ2,5   2,10

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας