«Σπιρουνάτο» πάρτι στο Ολντ Τράφορντ! (vids)

Η Τότεναμ για πρώτη φορά από την Πρωτοχρονιά του 2014 σκόραρε στο «Ολντ Τράφορντ» και πήρε τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το τελικό 3-0, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ομάδα του «special one» στο δεύτερο ημίχρονο! Σε πολύ δύσκολη θέση ο Μουρίνιο, δυο φορές βρήκε δίχτυα ο ανεβασμένος Λούκας Μόουρα, σκόραρε ξανά τον Αύγουστο ο Κέιν με την πρώτη του τελική στο ματς!  



«Σπιρουνάτο» πάρτι στο Ολντ Τράφορντ! (vids)

Τέσσερα χρόνια, οχτώ μήνες και 27 μέρες αργότερα, η Τότεναμ, όχι μόνο βρήκε δίχτυα στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πέρασε και με επιβλητικό τρόπο, διατηρώντας το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα μετά από αυτό το 2-0 με το οποίο ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική της φετινής σεζόν. Μεσολάβησαν μόλις 133 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα τέρματα των Κέιν και Λούκας Μόουρα, σχεδόν... απελπισμένος στον πάγκο ο Μουρίνιο που έβλεπε τα πάντα να στραβώνουν.

Ανοιχτό παιχνίδι, με τη Γιουνάιτεντ να έχει το πάνω χέρι στο γρασίδι, όχι όμως και στο σκορ στην ανάπαυλα της κόντρας με τους Λονδρέζους στο Ολντ Τράφορντ. Η Τότεναμ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα νωχελική, εκτός ρυθμού, με τον Χάρι Κέιν παντελώς ακίνδυνο, τον Λούκας Μόουρα να προσπαθεί μάταια να βρει τρόπους, αλλά τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων να σταματούν ουσιαστικά... προτού ξεκινήσουν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Φρεντ στο χώρο του κέντρου να είναι από τους πιο δραστήριους, έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 16' όταν ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το κάκιστο γύρισμα του Ρόους στον Γιορίς, ο Βέλγος φορ πέρασε τον Γάλλο γκολκίπερ και πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Ο Μουρίνιο είχε τοποθετήσει τον Ερέρα στην τριάδα της άμυνας από δεξιά αλλά και πάλι... κάτι δεν λειτουργούσε σωστά, ενώ τα «σπιρούνια» άρχισαν να παίρνουν μπάλα και μέτρα προς το φινάλε του ημιχρόνου, όταν και κατεγράφη η πρώτη καλή, αλλά εύκολη φάση για τον Ντε Χέα στα καρέ του, με ένα ακίνδυνο σουτ του Έρικσεν.

Το θάρρος που επέδειξε η Τότεναμ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, πιθανότατα, δεν ήταν τυχαίο... Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, το ματς πήρε φωτιά και η ομάδα του Ποτσετίνο πέτυχε δυο γκολ σε τρία λεπτά! Αρχικά στο 49' ο Χάρι Κέιν, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καν τελική προσπάθεια στην εστία του Ντε Χέα, πήρε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ για να κάνει το 1-0 και στο 52' ο Έρικσεν βγήκε μόνος από δεξιά, έκανε το γύρισμα στο πέναλτι κι εκεί ο Λούκας Μόουρα σούταρε μονομιάς για το 2-0! Στο ενδιάμεσο, ο Ούγκο Γιορίς πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Λουκάκου και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πλέον στριμωχθεί στα σχοινιά. Ο Μουρίνιο έβαλε αμέσως στο ματς τους Αλέξις, Φελαϊνί και Λίντελεφ (αναγκαστικά λόγω τραυματισμού του Τζόουνς), όμως ο Σουηδός στόπερ έκανε τεράστιο λάθος στο 66' και ευτυχώς γι' αυτόν, ο Ντέλε Άλι απέναντι από τον Ντε Χέα νικήθηκε. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε πολλά περισσότερα πράγματα να κάνει πέρα απ' την αύξηση της πίεσης στην περιοχή του Γιορίς, έχασε ευκαιρίες, όμως οι Λονδρέζοι θα έφταναν στο τελικό 3-0 με τον εκπληκτικό Λούκας Μόουρα που «χόρεψε» τον Σμόλινγκ στο 85' και έγραψε την ιστορία του ματς!

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ερέρα (55' Αλέξις), Σμόλινγκ, Τζόουνς (58' Λίντελεφ), Βαλένσια, Πογκμπά, Μάτιτς (61' Φελαϊνί), Φρεντ, Σο, Λίνγκαρντ, Λουκάκου

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (76' Οριέ), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόους (81' Ντέιβις), Ντεμπελέ, Ντάιερ, Άλι, Έρικσεν, Κέιν (89' Γουίνκς), Λούκας Μόουρα

Κώστας Ζάλιαρης