Αφεντικό από την αρχή (vids)

Νίκη – μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τη Μάντσεστερ Σίτι. Το 2-0 επί της ¶ρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» αποτελεί την επιβεβαίωση πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι το πρώτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Στέρλινγκ (έφτασε στα 50 γκολ) και Μπερνάρντο Σίλβα σκόραραν για τους «πολίτες», κακό ντεμπούτο στην Πρέμιερ για Έμερι και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.  



Αφεντικό από την αρχή (vids)

Όπως ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, όταν και επέδειξε απόλυτη ανωτερότητα κόντρα στην Τσέλσι στο Community Shield, έτσι και στο «Έμιρεϊτς» στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της νέας Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν... αρκετά επίπεδα πάνω από την ¶ρσεναλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πιο δυναμική, πιο γρήγορη, πιο επικίνδυνη, αλλά όχι τόσο αποτελεσματική όσο θα ήθελε, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 14ο λεπτό, ο Στέρλινγκ έφερε τη μπάλα στο δεξί, ξεπέρασε Μπεγερίν και Γκεντούζι και σούταρε δυνατά μπροστά από σώματα για να νικήσει τον Τσεχ και να φτάσει στα 50 γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες», άρχισαν να... συμμετέχουν στην αναμέτρηση σχεδόν από τα μισά του πρώτου μέρους, με τον Μπεγερίν στο 21' να περνάει ωραία τον Μεντί από δεξιά, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Έντερσον με το δυνατο δεξί σουτ. Οι «πολίτες» έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Τσεχ πρώτα είπε «όχι» στον Μαχρέζ σε εκτέλεση φάουλ στο 28' κι έπειτα αρνήθηκε και το «ριμπάουντ» στον Λαπόρτ. Απόλυτα απειλητικοί οι Στέρλινγκ, Αγουέρο και Μαχρέζ στην τριάδα της επίθεσης, αλλά δεν τους βγήκαν οι φάσεις...

Οι προσπάθειες ενθουσιασμού (αν και με ορισμένα λάθη) του Γκεντούζι από το χώρο του κέντρου, η είσοδος του Λακαζέτ στο 54' και η μεγάλη χαμένη του ευκαιρία αμέσως μετά με σουτ έξω από την περιοχή, έδωσαν προσωρινά κάτι παραπάνω στο παιχνίδι της ¶ρσεναλ στην επανάληψη, αλλά και πάλι η Σίτι, ειδικά και με την είσοδο του Ντε Μπρόινε, έβγαζε σιγουριά κι ας μην είχε τα τρεξίματα του πρώτου 45λέπτου. Το ντέρμπι τελείωσε στο 64ο λεπτό με το δεύτερο γκολ των «πολιτών». Βέβαια, δευτερόλεπτα νωρίτερα, από λάθος του Γκεντουζί ο Αγουέρο έτρεξε μόνος το μισό γήπεδο, έφτασε απέναντι από τον Τσεχ, επέλεξε να σουτάρει και νικήθηκε από τον έμπειρο γκολκίπερ των «κανονιέρηδων». Έπειτα από αυτό, ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν θα έκανε το ίδιο λάθος όταν βρέθηκε σε θέση βολής από γύρισμα του πολύ καλού Μεντί από αριστερά και με δυνατό σουτ ο Πορτογάλος μέσος «εκτέλεσε» για το 2-0. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να διατηρήσουν την διάθεσή τους και να δείξουν στο κοινό τους ότι δεν παραδίδουν τα όπλα, όμως, η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Έμερι ήρθε στο 78' από δημιουργία με εξαιρετική μπαλιά του Λούκας Τορέιρα (είχε περάσει με αλλαγή) στον Ομπαμεγιάνγκ. Μόνο που ο Γκαμπονέζος ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ. Ανεκμετάλλευτα πέρασαν κάποια λάθη του Έντερσον στα καρέ της Σίτι, με τους Εζίλ και Λακαζέτ ν' αποτυγχάνουν στην τελική ενέργεια.

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

¶ρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ – Νάιλς (35' Λιχστάινερ), Γκεντούζι, Τζάκα (70' Τορέιρα), Εζίλ, Ράμσεϊ (54' Λακαζέτ), Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Μαχρέζ (60' Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (87' Σανέ), Αγουέρο (79' Γκάμπριελ Ζέσους)

Κώστας Ζάλιαρης