Η Λιντς πίεσε για την άδεια εργασίας του Μπιέλσα μέσω του Ποτσετίνο

Κάποτε του έδωσε την ευκαιρία στη Νιούελς και αυτό ήταν ίσως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για να του το ξεπληρώσει. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Μπιέλσα και τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τον προπονητή της Τότεναμ να στέλνει επιστολή στήριξης στην FA, βοηθώντας την Λιντς να εξασφαλίσει πιο εύκολα την άδεια εργασίας του ποδοσφαιρικού μέντορά του.



Η Λιντς πίεσε για την άδεια εργασίας του Μπιέλσα μέσω του Ποτσετίνο

Το κεφάλαιο Μπιέλσα είναι τεράστιο στον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τον «Τρελό» να φημίζεται τόσο για τον χαρακτήρα του όσο και για το στυλ παιχνιδιού του,αλλά κι τους... τόμους που αφορούν το ποδόσφαιρο και έχει στο κεφάλι του, όμως για να πάει στην Αγγλία υπήρχε -σύμφωνα με τον«Guardian»- ένα τελικό εμπόδιο.

Αυτό δεν ήταν άλλο από την άδεια εργασίας του Μπιέλσα, ο οποίος δεν είχε δουλέψει αρκετά στο παρελθόν για να καλύψει τους αυστηρούς όρους της Ομοσπονδίας, με την Λιντς να απευθύνεται στην Τότεναμ για να της επιτρέψει να προσεγγίσει τον Ποτσετίνο και να του ζητήσει βοήθεια. Από την πλευρά του ο Αργεντινός, που έκανε τα πρώτα του βήματα στα γήπεδα δίπλα στον νέο κόουτς της Λιντς -στον οποίο βεβαίως χρωστάει όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πιέσει καταστάσεις, με την επιστολή του να βοηθά καθ’ όπως φάνηκε να μπει πιο άμεσο τέλος στο θέμα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Ποτσετίνο έχει καταφέρει να θεωρείται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην μακρά λίστα όσων σπουδαίων έχουν περάσει από τους πάγκους της πρώτης κατηγορίας, και τα επίπεδα επιρροής/λόγου του φτάνουν σε αρκετά υψηλό βαθμό.

Γιώργος Σιάφας