Πρόκριση με ιδρώτα για την Μπέρνλι!

Τον extra χρόνο της παράτασης χρειάστηκε η Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» για να επικρατήσει με σκορ 3-1 (σ.σ. 4-2 συνολικό σκορ) της Αμπερντίν και να «σφραγίσει» τα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Επόμενος αντίπαλος η Μπασακσεχίρ.



Πρόκριση με ιδρώτα για την Μπέρνλι!

Οι «clarets» διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να φεύγουν νικητές σε όλες τις «μάχες» που έχουν δώσει εντός έδρας με σκωτσέζικες ομάδες (5) ενώ ο Σον Ντάις συνέχισε το νικηφόρο σερί του απέναντι στον Ντέρεκ ΜακΊνς, τον οποίο έχει κερδίσει στο σύνολο των τεσσάρων περιπτώσεων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.

Το ματς

Η ομάδα του Σον Ντάις ήταν αυτή που εισήλθε με ενθουσιασμό στο γήπεδο και κατάφερε στο 6ο μόλις λεπτό να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κρις Γουντ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από επιτυχημένες προσποιήσεις στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το highlight της συνάντησης καταγράφηκε ωστόσο στο 28ο λεπτό! Το λάθος διώξιμο του Βόουκς έστρωσε την μπάλα στον Φέργκιουσον, ο οποίος «έγραψε» με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι το 1-1!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπέρνλι δεν κατάφερε να βγάλει την αναμενόμενη αντίδραση. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να πλησίασε απειλητικά την αντίπαλη εστία αλλά κινδύνεψε σε άλλες τόσες να δεχτεί η ίδια το δεύτερο τέρμα. Οι αποκρούσεις των Λίντεγκαρντ-Λιούις κράτησαν ωστόσο το σκορ στα επίπεδα του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της παράτασης οι γηπεδούχοι επέβαλαν πάντως τα δικά τους «θέλω» στον αγωνιστικό χώρο και στο 102’ ο Κορκ εκμεταλλεύτηκε με καρφωτή κεφαλιά τη σέντρα του Τέιλορ, βάζοντας βάσεις πρόκρισης. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 114’ ο Μπαρνς, ευστοχώντας από τα έντεκα μέτρα.

Οι συνθέσεις:

Μπέρνλι: Λίντεγκαρντ, Ταρκόφσκι, Μι, Λόουτον, Γουόρντ (91’ Τέιλορ), Κορκ, Γουέστγουντ (106’ Χέντρικ), Γκούντμουντσον, Λένον (87’ ΜακΝίλ), Γουντ (46’ Μπαρνς), Βόουκς

Αμπερντίν: Λιούις, Ντέβλιν, ΜακΚένα, Λόγκαν, Κόνσινταϊν, Χόμπαν (88’ Μπολ), Φέργκιουσον (106’ Φόρεστερ), Σίνι, Μακάι-Στίβεν, ΜακΓκίν (81’ Ράιτ), Κόσγκροουβ (100’ Μέι)

Ιωάννης Τζιουμακλής