Ξέσπασμα Εζίλ για την ασέβεια στις τουρκικές ρίζες του

Λάβρος ο Μεσούτ Εζίλ κατά του γερμανικού Τύπου για το θέμα που αφορά την τουρκική καταγωγή του, τονίζοντας πως τον κατηγόρησαν για ακροδεξιά προπαγάνδα μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ξεκαθάρισε πως χρησιμοποίησαν πολιτικό ζήτημα για να του χρεώσουν την ευθύνη του αποκλεισμού των Γερμανών από το Μουντιάλ.  



Ξέσπασμα Εζίλ για την ασέβεια στις τουρκικές ρίζες του

Ο Γερμανός διεθνής, με ανακοίνωση που εξέδωσε, μη μπορώντας να υπομείνει τα όσα διάβασε και για όσα ενημερώθηκε πως έχουν γραφτεί γύρω από τ’ όνομά του, θέλησε να κάνει ένα ξεκαθάρισμα αναφορικά με τη διπλή καταγωγή του και την απόφασή του να παραμείνει πιστός και με απόλυτο σεβασμό στις δύο χώρες που αισθάνεται ότι ανήκει.

«Συγκεκριμένη γερμανική εφημερίδα χρησιμοποίησε τη φωτογραφία μου με τον Ερντογάν για να τονίσει πως πρόκειται για ακροδεξιά προπαγάνδα και να εξυπηρετήσει τον πολιτικό σκοπό της. Γιατί, άλλωστε, χρησιμοποίησαν τίτλους με τ’ όνομά μου και φωτογραφία ως την κυρία αιτία του αποκλεισμού της Γερμανίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας; Δεν ήθελαν να κρίνουν τις εμφανίσεις μου, αλλά την τουρκική καταγωγή μου και να μην επιδείξουν σεβασμό στις ρίζες μου.

Η φωτογραφία μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν, δεν εξυπηρετούσε πολιτική σκοπιμότητα, αλλά ήταν απλά σεβασμός στον ανώτερο άνδρα της χώρας από την οποία προέρχεται η οικογένειά μου. Αν δεν τον συναντούσα, θα το θεωρούσα εγώ έλλειψη σεβασμού στους προγόνους μου, για τους οποίους είμαι περήφανος» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο άσος της Άρσεναλ. 

Κώστας Ζάλιαρης