Άργησε να παλέψει και την τελείωσε το Βέλγιο...

Με την 4η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο η Αγγλία. Το κάκιστο ξεκίνημα και το γκολ έπειτα από 4 λεπτά στον μικρό τελικό δεν βοήθησαν τα «τρία λιοντάρια», που όσο κι αν μόχθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, ηττήθηκαν 2-0 από τους μόνιμα επικίνδυνους Βέλγους στην Αγία Πετρούπολη. Εκτός κλίματος ο Κέιν, που όμως σχεδόν... καπάρωσε το βραβείο του πρώτου σκόρερ (6 γκολ). Στην καλύτερη θέση της ιστορίας τους οι Βέλγοι.  



Άργησε να παλέψει και την τελείωσε το Βέλγιο...

Το γκολ... από τ’ αποδυτήρια, από μια μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως το Βέλγιο, ήταν το χειρότερο σενάριο για την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε αυτό τον μικρό τελικό. Στο 4ο λεπτό, η άμυνα των «τριών λιονταριών» πιάστηκε στον ύπνο, ο Λουκάκου έκανε την κάθετη στον Σαντλί και αυτός από δεξιά γέμισε στην περιοχή για να βρει την διαγώνια κίνηση του Μενιέ στην πλάτη του Ρόους, ώστε να γίνει το 1-0 με κοντινή προβολή. Η τριάδα στα μετόπισθεν των Άγγλων (και κυρίως το αριστερό άκρο με τον Ρόους) αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα όταν οι Βέλγοι έτρεχαν στις επιθέσεις τους, ο Λόφτους Τσικ ήταν εκείνος που ξεχώριζε προσπαθώντας κάπως να σπρώξει μπροστά το παιχνίδι, ενώ επιθετικά, η μοναδική αξιόλογη στιγμή για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ ήταν η σωστή συνεργασία Στέρλινγκ και Κέιν στο 24’ με τον φορ της Τότεναμ να πλασάρει αμέσως αλλά να μη βρίσκει στόχο. Παρά το μεγαλύτερο ποσοσό κατοχή της μπάλας, ήταν εντελώς ανούσιο για την Αγγλία που έβρισκε τείχος στα καρέ του Κουρτουά, αφού η περιοχή γέμιζε με κίτρινες φανέλες και ήταν αδύνατο για την Αγλία να φτιάξει ευκαιρία για γκολ.

Αυτό που φάνταζε ως παιχνίδι απλά να... περάσει και να τελειώνει η αγγαρεία, άλλαξε ρυθμό και σε αυτό βοήθησε η είσοδος των Ράσφορντ και Λίνγκαρντ στη θέση των Ρόους και Στέρλινγκ που ήταν από τους πιο κακούς στο πρώτο 45λεπτο για την Αγγλία. Στην πολύ καλή ευκαιρία του Κέιν που για λίγο δεν πρόλαβε το γέμισμα στη μικρή περιοχή στο 54’, λίγο έλειψε να έρθει δεύτερο γκολ από το Βέλγιο, όταν ο Ντε Μπρόινε με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Λουκάκου, του οποίου το κοντρόλ ήταν πολύ άσχημο και ο Πίκφορντ βγήκε και μάζεψε. Το γεγονός πως τα «τρία λιοντάρια» βγήκαν μπροστά για να διορθώσουν την εικόνα του πρώτου μέρους, βοήθησε και το Βέλγιο να τρέξει σε επιθέσεις ώστε ν’ ανοίξει το παιχνίδι. Ο Κέιν δεν είχε καλή μέρα, ο αντίζηλός του, Λουκάκου αποχώρησε λίγο μετά από τετ-α-τετ που δεν εκμεταλλεύτηκε κάνοντας λάθος κοντρόλ και η πίεση στα καρέ του Κουρτουά αυξήθηκε. Ο Ντάιερ είδε τον Αλντερβάιρελντ να πέφτει πάνω στη γραμμή και να του αρνείται το γκολ σε «τσιμπηματάκι» μπροστά από τον γκολκίπερ, ο Πίκφορντ στο 80’ σταμάτησε με εκπληκτικό τρόπο το τρομερό σουτ του Μενιέ σε μια από τις καλύτερες αντεπιθέσεις που έχουν εκφραστεί στο Μουντιάλ, αλλά δυο λεπτά αργότερα, ο Τζόουνς κάνει λάθος στην άμυνα και επιτρέπει στον Αζάρ να σκοράρει από κοντά για το 2-0, «σκοτώνοντας» τις προσπάθειες των Άγγλων...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τιέλεμανς (78’ Ντεμπελέ), Βίτσελ, Σαντλί (39’ Βερμάελεν), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (60’ Μέρτενς)

Αγγλία: Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ντάιερ, Τρίπιερ, Λόφτους – Τσικ (84’ Ντέλε Άλι), Ντελφ, Ρόους (45’ Λίνγκαρντ), Κέιν, Στέρλινγκ (45’ Ράσφορντ)

Κώστας Ζάλιαρης