Ραντεβού με την Κροατία και την… ιστορία τα «τρία λιοντάρια»

Ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία της δίνει απόψε η εθνική ομάδα της Αγγλίας. Τα «τρία λιοντάρια» αντιμετωπίζουν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας την Κροατία, με στόχο να βρεθούν για πρώτη φορά μετά το 1966 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Ραντεβού με την Κροατία και την… ιστορία τα «τρία λιοντάρια»

Το «It’s coming home» ξεκίνησε σαν… αστείο αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι ακούγεται όλο και πιο δυνατά αυτό το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας…

Έχοντας τοποθετήσει στο ξεκίνημα της διοργάνωσης τον πήχη χαμηλά, η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να περάσει εύκολα τους ομίλους, να πετάξει εκτός συνέχειας την Κολομβία και τη Σουηδία και απόψε στις 21:00 διεκδικεί το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, εκεί που περιμένει από το βράδυ της Τρίτης η Γαλλία!

Τα «τρία λιοντάρια» θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» χωρίς προβλήματα, καθώς οι Τζόρνταν Χέντερσον και Τζέιμι Βάρντι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν, προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για το μεγάλο ματς με την Κροατία.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει αρκετούς… πονοκεφάλους για τον αποψινό ημιτελικό. Ο βασικός δεξιός μπακ, Σίμε Βρσάλικο, μόνο με θαύμα θα καταφέρει να παίξει, με τον Βίντα να μετατοπίζεται στο άκρο της άμυνας και τον Τσόρλουκα να παίρνει τη θέση του στα στόπερ.

Ο τερματοφύλακας, Σούμπασιτς και αριστερός μπακ, Στρίνιτς, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, όμως αναμένεται αμφότεροι να σφίξουν τα δόντια και να ξεκινήσουν βασικοί στην ιστορική αναμέτρηση.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κροατία: Σούμπασιτς, Βίντα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Στρίνιτς (Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ, Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν