Βolshoi Bets: Γκολ και θέαμα στον πρώτο ημιτελικό

Η τελευταία εβδομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινά σήμερα. Τέσσερις αγώνες απομένουν για να απολαύσουμε, οι δύο ημιτελικοί, ο μικρός και φυσικά ο μεγάλος τελικός της 15ης Ιουλίου.



Βolshoi Bets: Γκολ και θέαμα στον πρώτο ημιτελικό

Το πρώτο ζευγάρι από όπου θα προκύψει και η μία φιναλίστ της διοργάνωσης, είναι το Γαλλία-Βέλγιο και θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη(21:00). Πλέον τις ομάδες τις έχουμε παρακολουθήσει σε πέντε παιχνίδια και η εικόνα τους είναι γνωστή. Οι ¨πετεινοί¨ ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί από την έναρξη του τουρνουά. Το ξεκίνημα τους ήταν μουδιασμένο αλλά από τη φάση των νοκ-άουτ ανέβασαν απόδοση. Ομάδα γεμάτη ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία παρά το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Στην 11άδα της έχει τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης(Μπαπέ) και τον καλυτερό αμυντικό χαφ(Καντέ).

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παίκτες με τρομερά χαρακτηριστικά. Επιθετικά είναι πολύ δυνατή, αμυντικά έχει την απαραίτητη σταθερότητα, δεν είναι όμως και αυτό που λέμε ¨απροσπέλαστη¨. Το ρόστερ είναι γεμάτο εναλλακτικές λύσεις, δίνοντας το απαραίτητο βάθος. Απουσίες για το σημερινό ματς δεν υπάρχουν. Το Βέλγιο εντυπωσιάζει περισσότερο για την συνέπεια του στις καλές εμφανίσεις. Και αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν πως είναι γεμάτο από χαρισματικούς παίκτες, με υψηλή ποιότητα, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Οι Ντε Μπρόινε- Αζάρ-Λουκάκου κάνουν εκπληκτικές εμφανίσεις και ως τώρα είναι ασταμάτητοι. Ακόμα και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο, είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά όπως είδαμε με τους Τσαντλί και Φελαινί στα τελευταία παιχνίδια. Η άμυνα δεν είναι του ίδιου υψηλού επιπέδου, ωστόσο αυτό αφενός φαντάζει λογικό αφετέρου έχει ανταπεξέλθει επιτυχώς ως τώρα στα κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Η απουσία του μπακ-χαφ Μενιέ λόγω τιμωρίας είναι ο μόνος προβληματισμός για την 11άδα. Στοιχηματικά, η επιλογή σημείου μπορεί να βασιστεί μόνο στο ένστικτο του καθενός, καθώς πρόκειται για δύο εξαιρετικά ποιοτικές ομάδες, με παίκτες που μπορούν να κρίνουν τον αγώνα με μία τους ενέργεια. Επειδή στη μάχη των προπονητών, ο Μαρτίνεθ του Βελγίου έχει δείξει καλύτερα αντανακλαστικά και επιλογές, δίνω ένα μικρό προβάδισμα νίκης στους ¨κόκκινους διαβόλους¨ που κοστολογείται στο 2,85. Εναλλακτικά η πρόκριση τους με οποιοδήποτε τρόπο είναι στο 2,00. Τέλος, παρά την κρισιμότητα του αγώνα περιμένω την ποιότητα των μεσοεπιθετικών γραμμών και των δύο να λάμψει και να μας χαρίσει ένα όμορφο θέαμα με αρκετές ευκαιρίες και γκολ. Η απόδοση του όβερ 2,5 γκολ προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 1,90.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Γαλλία-Βέλγιο όβερ 2,5 1,90

Νίκος Κεραμύδας