Γαλλία-Βέλγιο, με φόντο μια θέση στον τελικό

Το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου βρίσκει κάτοχο σήμερα, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει το Βέλγιο απόψε (10/07, 21:00) στην «Κρεστόφσκι Αρίνα».



Γαλλία-Βέλγιο, με φόντο μια θέση στον τελικό

Η πρώτη χρονικά μονομαχία των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται απόψε, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει το Βέλγιο σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στις 21:00.

Για τους «τρικολόρ» είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελική τετράδα Μουντιάλ μετά από εκείνη του 2006, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» επιστρέφουν στους «4» μετά από 32 χρόνια, και τη διοργάνωση του 1986 συγκεκριμένα.

Αγωνιστικά το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ πλέον στη διάθεση του θα βρίσκεται και ο Μπλεζ Ματουιντί. Αντίθετα, από τα πλάνα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το Βέλγιο θα απουσιάσει ο μπακ Τομάς Μενιέ.

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για Τρίτη φορά σε Μουντιάλ, μετά από το 1934 και το 1982, όπου και τις δυο είχε βγει νικήτρια η Γαλλία. Ένας θετικός οιωνός για τους Γάλλους και το να βρεθούν ξανά σε έναν μεγάλο τελικό, αλλά και ένα σημάδι πως το Βέλγιο καλείται να κάνει ακόμα μια υπέρβαση, πλησιάζοντας πλέον όλο και πιο κοντά στο τέλος της διαδρομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χρήστος Γραβιάς