O Φερνάντο Σάντος ξέρει από νοκ-αουτ…

«Μάστερ» των προκρίσεων από τη φάση των ομίλων αποδεικνύεται ο Φερνάντο Σάντος, καθώς για τέταρτη σερί εθνική διοργάνωση θα δώσει το παρόν με δική του ομάδα σε νοκ-αουτ φάση!



O Φερνάντο Σάντος ξέρει από νοκ-αουτ…

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει απόψε (30/6, 21:00) την Ουρουγουάη, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, και τον Φερνάντο Σάντος να βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στα νοκ-αουτ ματς, προσδοκώντας και φέτος να πάει όσο υψηλότερα γίνεται με την εθνική του ομάδα!

Την… παράδοση των σερί προκρίσεων ξεκίνησε το 2012, όταν ο 63χρονος κόουτς ήταν ακόμα στο «τιμόνι» της Ελλάδας. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε πριν από έξι χρόνια στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας (τότε έχασε με σκορ 4-2 από την Γερμανία), αλλά και στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στους «16», όταν και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα (1-1, πεν.4-5).

Ακολούθησε το… «έπος του 2016» για τους Πορτογάλους με την κατάκτηση του παρθενικού τους Euro στη Γαλλία. Για να φτάσει μέχρι τον τελικό και να επικρατήσει της οικοδέσποινας χώρας, η Πορτογαλία ξεπέρασε κατά σειρά τις Κροατία, Πολωνία,Ουαλία, ενώ κατάφερε και φέτος να περάσει από τους ομίλους, έστω και δύσκολα, ως 2η πίσω από την Ισπανία…

Το κίνητρο του Σάντος πάντως για πρόκριση σήμερα στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο μικρό δεν είναι, ιδίως μετά τον αντίστοιχο αποκλεισμό, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, από την Κόστα Ρίκα τέσσερα χρόνια παρά μια ημέρα πριν (29/6/2014)…

Χρήστος Γραβιάς