«Αμερικανός» και επισήμως ο Ρούνεϊ!

Παίκτης της DC United είναι και επισήμως ο Γουέιν Ρούνεϊ, που μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ αποχωρεί για τις ΗΠΑ και το MLS.



«Αμερικανός» και επισήμως ο Ρούνεϊ!

Ο 32χρονος, πλέον, επιθετικός έβαλε τέλος σε μια πλούσια καριέρα στην Αγγλία και το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, κάνοντας το 2002 το ντεμπούτο του με την φανέλα της Έβερτον, ξεκινώντας σιγά-σιγά να κλέβει τις εντυπώσεις.

Το ταλέντο του κίνησε την περιέργεια του Σερ Άλεξ Φέρκιουσον, ο οποίος τον απέκτησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004 και τον βοήθησε να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό επιθετικό, που αργότερα θα γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, αλλά και τον δεύτερο στην Πρέμιερ Λιγκ πίσω από τον Άλαν Σίρερ.

Η επιστροφή του στα «ζαχαρωτά» το 2017 δεν πήγε όπως ακριβώς θα την ήθελαν οι δύο πλευρές και μετά την έλευση του Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι της ομάδας κατέστη σαφές πως δεν υπολογίζεται, για να έρθει μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων η «κατ' αρχήν συμφωνία με την DC United», όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ.

Η συμφωνία του Άγγλου επιθετικού με τον αμερικανικό σύλλογο έχει διάρκεια 3.5 ετών, κάτι που σημαίνει πως η DC United θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η τελευταία ομάδα στην καριέρα του εαν δεν αλλάξει κάτι στα χρόνια που θα έρθουν. Όσον αφορά αυτά που πέρασε στην Αγγλία, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ, ένα Κύπελλο Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ Αγγλίας, ένα Champions League, ένα Europa League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και τέσσερα Community Shield.

Γιώργος Σιάφας