Φινάλε με «μάχη» πρωτιάς για Αγγλία και Βέλγιο

Οι υποχρεώσεις της Αγγλίας για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνονται απόψε, με την αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο (21:00), και με φόντο την πρώτη θέση, δεδομένου ότι και οι δυο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί...



Φινάλε με «μάχη» πρωτιάς για Αγγλία και Βέλγιο

Το γεγονός ότι αμφότερες έχουν από έξι βαθμούς και έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 ήδη από την περασμένη αγωνιστική, κάνει τον χαρακτήρα της αναμέτρησης κάπως... πιο χαλαρό, αφού το μοναδικό διακύβευμα πλέον είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης του γκρουπ.

Τόσο για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ όσο και για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αναμφίβολα παρέχεται η δυνατότητα για ροτέισιον και ξεκούραση παικτών, με στόχο την καλύτερη δυνατή φόρμα τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει σήμερα τους Ρομέλου Λουκάκου και Εντέν Αζάρ, που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς, ώστε να τους έχει «ετοιμοπόλεμους» για τα νοκ-αουτ, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί.

Το «παράδειγμα» του λογικά θα ακολουθήσει και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που θα πετάξει σήμερα κόντρα στο Βέλγιο τον Έρικ Ντάιερ, εν αντιθέσει με τους Στέρλινγκ και Κέιν, που σκέφτεται να τους κρατήσει στον πάγκο.

H αποψινή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δυο χωρών σε Παγκόσμια Κύπελλα, μετά από αυτήν του…. μακρινού 1954 (4-4) και του πιο πρόσφατου 1990 (1-0 για την Αγγλία).

 

Πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κέιχιλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντάιερ, Ρόουζ, Άλι, Ράσφορντ, Γουέλμπεκ, Βάρντι

Βέλγιο: Κουρτουά, Βερμέλεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Ντεμπελέ, Ντεντόνκερ, Καράσκο, Φελαϊνί, Τίλεμανς, Τ. Αζάρ, Μπατσουαγί