Bolshoi Bets: Βέλγιο νίκη με χάντικαπ, σκοράρει το Μεξικό

Η χθεσινή ημέρα είχε τελικά αρκετό ενδιαφέρον. Η Βραζιλία πήρε αυτό που άξιζε στις καθυστερήσεις από την Κόστα Ρίκα και έδιωξε αρκετό άγχος από πάνω της. Δημιούργησε ευκαιρίες και νωρίτερα, όμως λίγο η επιπολαιότητα που τους διακρίνει και περισσότερο ο Κέιλορ Νάβας, τους δυσκόλεψε τη ζωή.



Bolshoi Bets: Βέλγιο νίκη με χάντικαπ, σκοράρει το Μεξικό

Το Νιγηρία-Ισλανδία ήταν άκρως διδακτικό, ως προς την επιρροή που έχει η ψυχολογία σε ένα ματς. Οι Ισλανδοί επικρατούν κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο, σπαταλώντας όμως όλες τις ευκαιρίες τους. Στο δεύτερο, δέχονται πολύ γρήγορα το γκολ και εξαφανίζονται από το γήπεδο, χάνοντας μέχρι και πέναλτι. Το βραδυνό ματς ήταν ντέρμπι σε όλα του. Φάνηκε πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδωσε επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Οι Ελβετοί έψαξαν περισσότερο τη νίκη μέχρι τέλους και τελικά την πήραν. Πολλά υποσχόμενη δείχνει και η σημερινή ημέρα. Πάμε να δούμε τι έχει το πρόγραμμα.

Αρχή γίνεται στη Μόσχα και στο στάδιο Σπαρτάκ. Η αναμέτρηση είναι Βέλγιο-Τυνησία(15:00). Άργησαν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο παιχνίδι οι Βέλγοι παρά τις ευκαίριες που δημιούργησαν. Από τη στιγμή που το έκαναν όμως, σκόραραν με άνεση άλλα δύο γκολ. Το γράφω πάλι γιατί αυτή είναι η αντιπροσωπευτική εικόνα των Βέλγων. Απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους είναι σίγουρο πως θα έχουν αρκετές ευκαιρίες. Το θέμα είναι πότε θα πετύχουν το γκολ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν οπότε δεν αναμένονται αλλαγές. Η Τυνησία δέχτηκε αρκετές φάσεις από την Αγγλία, δείχνοντας πως έχει αμυντικά θέματα. Στην επίθεση προσπάθησε αλλά είχε εμφανή αδυναμία στην τελική ενέργεια(είτε πάσα, είτε τελείωμα). Και σήμερα συντηρητικά θα το πάει όσο το σκορ δεν ανοίγει. Ο τερματοφύλακας Μπεν Μουστάφα θα είναι στην ενδεκάδα αφού ο βασικός Ασέν τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε από τη Ρωσία. Η τύχη του παιχνιδιού εξαρτάται από το Βέλγιο προφανώς και κυρίως την ευστοχία των παικτών του. Οι αποδόσεις που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ στις παραλλαγές  νίκης των Βέλγων δεν έχουν μεγάλες διαφορές, Η νίκη με χάντικαπ ενός γκολ στο 1,88, η νίκη από ημίχρονο στο 1,77, η νίκη με όβερ 2,5 γκολ στο 1,78. Ξεφεύγει λίγο η επιλογή να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα το Βέλγιο στο 2,05. Περισσότερη ασφάλεια νοιώθω(άγνωστο το γιατί...) με την επιλογή της νίκης με χάντικαπ.

Το ματς Νότια Κορέα-Μεξικό(18:00) θα διεξαχθεί στο Ροστόφ. Αναιμική εμφάνιση από τους Ασιάτες στο πρώτο παιχνίδι. Επιθετικά λίγα πράγματα, χωρίς καμία έμπνευση και φαντασία. Ο σταρ Σον καλείται να κάνει σχεδόν τα πάντα. Στην άμυνα οι στημένες φάσεις δημιουργούν προβλήματα, ενώ υπάρχει τάση προς το λάθος αρκετές φορές. Το Μεξικό κέρδισε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία στην πρεμιέρα με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, στο δεύτερο λογικά υποχώρησε και πιέστηκε από τα ¨Παντσερ¨. Ωστόσο άντεξε και η νίκη του δίνει αέρα πρόκρισης και υψηλή ψυχολογία. Αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά, καλή ομαδική λειτουργία αμυντικά. Το Μεξικό είναι δικαίως το φαβορί σήμερα. Στον ΟΠΑΠ η επικράτησή του έχει απόδοση 1,60 και είναι οριακή. Το να πετύχει 2 γκολ και πάνω είναι στο 1,85 και θα το προτιμήσω.

Η βραδιά κλείνει στο Σότσι με την αναμέτρηση Γερμανία-Σουηδία(2100). Μαυρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από τη Γερμανία. Η ήττα της πρώτης αγωνιστικής και κυρίως η εμφάνιση έφεραν στην επιφάνεια θέματα που ήταν καλά κρυμμένα. Γκρίνια στα αποδυτήρια, φήμες πως οι ποδοσφαιριστές είναι χωρισμένοι στα δύο, μουρμούρα για τον προπονητή Λεβ από ¨παλιοσειρές¨ εντός και εκτός ομάδας. Με λίγα λόγια, απρόσμενες και απρόβλεπτες καταστάσεις για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Μεγάλο ερωτηματικό αν και τι αντίδραση θα υπάρξει εντός γηπέδου. Οι Σκανδιναβοί έκαναν το αναμενόμενο και επικράτησαν της Νότιας Κορέας. Πειθαρχημένο παιχνίδι, σκληρή μεσοαμυντική γραμμή, στοχευμένο πλάνο στην επίθεση. Για σήμερα είναι σίγουρο πως θα κοιτάξουν την αμυντική λειτουργία τους ακόμα περισσότερο. Αντεπιθέσεις και στημένα θα είναι το επιθετικό σχέδιο. Δύσκολη η εκτίμηση για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Και αυτό γιατί είναι άγνωστο το τι Γερμανία θα δούμε. Αν ήταν καλά, δεν θα υπήρχε καμία ένσταση για το 1,40 του άσσου, τώρα όμως δεν είναι ελκυστικό. Το under 2,5 γκολ έχει λογική, βάση εικόνας των δύο ομάδων και στον ΟΠΑΠ προσφέρεται στο 1,90. Το ειδικό στοίχημα που επαληθεύεται με ευρεία συχνότητα, δηλαδή να μπει γκολ μετά το 30΄ βρίσκεται στο 2,10.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Βέλγιο-Τυνησία    Βέλγιο νίκη με χάντικαπ(0-1)    1,88

Νότια Κορέα-Μεξικό    over 1,5 γκολ Μεξικό        1,85

Γερμανία-Σουηδία       γκολ μετά το 30΄                 2,10

Νίκος Κεραμύδας