Η Γιουβέντους ξέρει εξαιρετικά να ψωνίζει χωρίς να ξοδεύει!

«Αν νομίζεις ότι μια συμφωνία φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα είναι» και σίγουρα στην περίπτωση της Γιουβέντους η ρήση αυτή αποδίδει καρπούς  και τίτλους. Το England365 υποκλίνεται στην ικανότητα των Μπιανκονερι να ψωνίζουν εξαιρετικά από τις ευκαιρίες! 



Η Γιουβέντους ξέρει εξαιρετικά να ψωνίζει χωρίς να ξοδεύει!

Η Μεγάλη Κυρία βάζει τα γυαλιά στους αντιπάλους της, αφού οι συμφωνίες που ολοκληρώνει με τους μεταγραφικούς της στόχους, όχι μόνο δεν κοστίζουν, αλλά φέρνουν και κέρδος. Ο Εμρέ Τσαν είναι το νέο απόκτημα των «μπιανκονέρι», ο οποίος άφησε το Νησί και τη Λίβερπουλ, προκειμένου να εδραιωθεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Γιουβέντους, όχι μόνο δεν έχωσε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού τον απέκτησε ως ελεύθερο, αλλά μοιάζει να βγαίνει «διπλά» κερδισμένη, ισχυροποιώντας τον άξονά της και αποκτώντας παράλληλα ένα νέο πλούσιο περιουσιακό στοιχείο.

 

Η περίπτωση του Γερμανού ήρθε απλά ως επιβεβαίωση του «γιουβεντίνικου» άτυπου κανόνα, που θέλει την πρωταθλήτρια Ιταλίας να αποκτά ποδοσφαιριστές που τα ονόματά τους προκαλούν ίλιγγο, εν αντιθέσει με τα ποσά, που είτε είναι μηδενικά, είτε... ψίχουλα για την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

 

Ο Τσαν έγινε αισίως ο ενδέκατος παίκτης που αποκτάται με αυτή την τακτική, κάνοντας τις αντίπαλες ομάδες να ψάχνονται, όσον αφορά τις στρατηγικές που ακολουθούν.

Πιο αναλυτικά, το 2009 η Γιούβε κάνει δικό της τον Φάμπιο Καναβάρο χωρίς να δαπανήσει το παραμικρό χρηματικό ποσό. Ο Ιταλός σέντερ-μπακ, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με το εθνόσημο της Ιταλίας το 2006, αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2011, με τρανταχτή απόδειξη τον Πίρλο, αλλά και το 2014 με τον Κομάν. Ο νεαρός Γάλλος έφερε κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια στα ταμεία του ιταλικού συλλόγου, όταν η Μπάγερν Μονάχου ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς.

Αντιστοίχως, το 2015 ο Σάμι Κεντίρα αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Γιουβέντους να του προσφέρει το ποδοσφαιρικό λιμάνι που αναζητούσε. Την ίδια χρονιά, ο γκολκίπερ Νέτο γίνεται δικός της, όμως η θέση του Τζίτζι Μπουφόν ήταν απαραβίαστη, με τον Βραζιλιάνο να αποφέρει στα ταμεία δύο χρόνια αργότερα (2017) επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ντάνι Άλβες μπορεί να μην έπιασε στην Ιταλία, αλλά οι «μπιανκονέρι» σίγουρα δεν τον μνημονεύονται, αφού δε μόχθησαν για να τον αποκτήσουν, αφήνοντάς τον ελεύθερο ένα χρόνο αργότερα.

Η Γιουβέντους κατάργησε μακράν το νόμο του «ό,τι δίνεις, παίρνεις», αφού στις τέσσερις ακόλουθες περιπτώσεις, ουδέν καλό αμιγές... καλού. Το 2011 δαπανά  μόλις 275 χιλιάδες για να κάνει δικό της τον «στυλοβάτη» της άμυνας Μπαρτζάλι, ενώ το 2012 ο Πογκμπά με μόλις 800 χιλιάδες αποδεικνύεται κυριολεκτικά λίρα... εκατό και κάτι παραπάνω, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώνει αδρά για να τον μετακομίσει στο Νησί. Δύο χρόνια αργότερα, ο Εβρά ακολουθεί ακριβώς αντίθετους δρόμους, με τους «μπιανκονέρι» να μην είναι τόσο γενναιόδωροι, δαπανώντας μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο πιο «ακριβός» της λίστας ακούει στο όνομα Κάρλος Τέβες, ακόμη ένας που άφησε την Πρέμιερ Λιγκ για χατήρι της ιταλικής ομάδας, με μόλις 5,85 εκατομμύρια ευρώ να ξοδεύονται για την απόκτησή του.

Μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ενδεκάδα, μια ομάδα που προκαλεί ζάλη στο άκουσμά της, αν αναλογιστεί κανείς ότι κόστισε κάτι παραπάνω από 8,5 εκατομμύρια προκειμένου να αποκτηθεί. Η Γιουβέντους αποδεικνύει με το σπαθί της πως είναι... Μεγάλη στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να ανεβάσει καν τον πήχη. Εξάλλου, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Έλενα Χαριτάκη