Bolshoi Bets: Δύο γκολ η Κολομβία, σκοράρουν Πολωνία-Σενεγάλη

Η εξέλιξη των χθεσινών παιχνιδιών, έκανε τον χθεσινό τίτλο (και το κείμενο συνολικά) να αποδειχτεί σχεδόν προφητικό.



Bolshoi Bets: Δύο γκολ η Κολομβία, σκοράρουν Πολωνία-Σενεγάλη

Η Σουηδία κέρδισε τη Νότια Κορέα, σε ένα ματς που ακόμα δεν έχω καταλήξει αν περίμενα τους Σκανδιναβούς καλύτερους ή τους Ασιάτες χειρότερους. Πιθανότατα το δεύτερο. Το Βέλγιο δημιούργησε φάσεις όπως ήταν αναμενόμενο αλλά χρειάστηκε το πανέμορφο σουτ του Μέρτενς για να ανοίξει το σκορ και να επιβεβαιωθεί η επιλογή μας. Και αν στο Βέλγιο η επιλογή στο δίλημμα του στοιχήματος ήταν εύστοχη, οι Άγγλοι δεν μας έκαναν το χατήρι. Η ισοπαλία στο ημίχρονο ήρθε, όχι όμως το γκολ μετα το 30΄. Δεν την λες και κακή την εμφάνιση τους πάντως. Όπως δεν ήταν κακό συνολικά το παιχνίδι, ειδικά αν το συγκρίνουμε με αρκετά από τα προηγούμενα. Καλή προσπάθεια για ποδόσφαιρο από τους Τυνήσιους, προσωπικά με παρακίνησαν στο να ποντάρω και στο live όπως είχα αναφέρει. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική με τους δύο πρώτους αγώνες και ξεκινά η δεύτερη του πρώτου ομίλου.

Στο Σαράνσκ και τη Μορντόβια Αρένα θα γίνει το Κολομβία-Ιαπωνία(15:00). Οι Λατινοαμερικάνοι έχουν πλούσιο ρόστερ με παίκτες για όλα τα γούστα. Μεσοεπιθετικά βρίσκεται η μεγάλη δύναμη τους με Χάμες(αμφίβολος για σήμερα), Φαλκάο, Κουαδράδο, Μπάκα να ξεχωρίζουν. Ωστόσο και οι υπόλοιποι μπορεί να μην έχουν τόσο ¨μεγάλο¨ όνομα, πρόκειται όμως για παίκτες με δυνατά χαρακτηριστικά και δεδομένα καλή ποιότητα. Οι ¨Καφετέρος ¨ στοχεύουν ψηλά και δεν το κρύβουν. Οι Ιάπωνες έχουν σταθερή παρουσία στα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα. Από το 1998 και τη διοργάνωση της Γαλλίας δίνουν το παρών ανελλιπώς. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ποδοσφαιριστές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αγωνίζονται στα μεγάλα Ευρωπαικά πρωταθλήματα. Ο Καγκάβα(Ντόρτμουντ) και ο Οκαζάκι(Λέστερ), ο Μούτο(Μάιντζ) και ο Ινούι(Ειμπάρ) μέχρι τον πολύπειρο Χόντα και τον Γιοσίντα(Σαουθάμπτον) είναι μερικοί από αυτούς. Οι Ασιάτες στηρίζονται στην ταχύτητα και στη συνεχή προσπάθεια(λόγω και ιδιοσυγκρασίας ως λαός). Ποιότητα δεδομένα υπάρχει αλλά αυτή πρέπει να βγει μέσω της ομαδικότητας. Οι σημερινοί αντίπαλοι και τα δεδομένα του αγώνα με οδηγούν στο να δούμε παιχνίδι με γκολ. Το όβερ 2,5 γκολ προσφέρεται στον ΟΠΑΠ σε απόδοση 2,25. Πιστεύω όμως πως για να επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο, πρέπει να σκοράρει η Κολομβία δύο γκολ τουλάχιστον, γεγονός που αποτιμάται στο 1,85. Θα το προτιμήσω.

Μεταφερόμαστε στη Μόσχα και το στάδιο Σπαρτάκ. Πολωνία-Σενεγάλη(18:00) είναι οι δύο ομάδες που θα δούμε για πρώτη φορά σε αυτό του τουρνουά. Η Πολωνία έχει μια πολύ καλή ¨φουρνιά¨ ποδοσφαιριστών. Η μεσοεπιθετική τριάδα με Μπλατσικόφσκι-Ζιελίνσκι-Γκροσίτσκι έχει ποιότητα και τρεξίματα ενώ μπροστά τους είναι(χωρίς σχόλια) ο Λεβαντόφσκι. Και οι εναλλακτικές που υπάρχουν με Μίλικ- Τεόντορτσικ μόνο άσχημες δεν τις λες. Αμυντικά δεν είναι λίγες οι φορές που υποπίπτει στο λάθος. Τα αποτελέσματα στα προκριματικά αποδεικνύουν το καλό επίπεδο της ομάδας. Τα φιλικά δεν ήταν ανάλογα καλά, ωστόσο έγινε αρκετή διαχείριση των παικτών από τον προπονητή. Η Σενεγάλη επιστρέφει ύστερα από το Παγκόσμιο του 2002 και την τεράστια έκπληξη της πρεμιέρας όταν είχε κερδίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία με 1-0. Στο ρόστερ δεσπόζει η παρουσία του Μανέ της Λίβερπουλ και του στόπερ Κουλιμπαλί της Νάπολι. Στην επίθεση υπάρχουν και οι Μπαλντέ(Μονακό), Ντιούφ(Στόουκ) και Νιάνγκ(Τορίνο). Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η μεσαία γραμμή απαρτίζεται από παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα αυτοί είναι οι Γκουέιγ(Εβερτον), Ν΄Ντιαγέ(Στόουκ), Ν΄Ντοι(Μπέρμιγχαμ), Κουγιατέ(Γούεστ Χαμ) και ο έταιρος Ν΄Ντιαγέ(Γούλβς). Δεδομένα λοιπόν υπάρχει εμπειρία, οι ποδοσφαιριστές έχουν παραστάσεις, έχουν δυνατότητες ενώ και η ταχύτητα είναι μέσα στα προσόντα τους. Υπάρχουν οι προυποθέσεις και από τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα απόψε. Παιχνίδι με γκολ θα ψάξω. Ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει το όβερ 2,5 γκολ σε απόδοση 2,25 και το γκολ/γκολ στο 1,95. Για να γίνει το πρώτο πιστευω πως πρέπει να γίνει και το δευτερο.

Από την Αγία Πετρούπολη ξεκινά η δεύτερη αγωνιστική με τον αγώνα Ρωσία-Αίγυπτος(21:00). Εντυπωσίασαν οι διοργανωτές με την ¨πεντάρα¨ στη Σαουδική Αραβία. Πέρα απο το προφανές βαθμολογικό όφελος, μεγαλύτερο είναι το ψυχολογικό που κέρδισαν. Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει την πρόκριση. Το χαμηλό επίπεδο και η κακή εικόνα των¨Πετραλαιάδων¨ στο πρώτο ματς δεν πρέπει να μας παραπλανήσει για τις δυνατότητες των Ρώσων. Αλλαγές δεν αναμένονται, πλην του άτυχου Τζαγκόεβ που τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Τσερίσεφ. Η Αίγυπτος έχασε στο τέλος από την Ουραουγουάη με 1-0. Η εικόνα της ήταν η αναμενόμενη. Πολύ σφιχτή αμυντικά, πολλά τρεξίματα και πίεση, επιμονή και υπομονή στην επίθεση. Σήμερα όλα δείχνουν πως ο Σαλάχ θα αγωνιστεί από την αρχή. Άλλωστε το παιχνίδι είναι ¨τελικός¨ , καθώς με ήττα όλα τελειώνουν. Εφόσον είναι σε καλή κατάσταση( στο 100% δηλώνει ο ίδιος) η βοήθεια στο επιθετικο(71% των γκολ της Αιγύπτου στα προκριματικά πέτυχε) και στο ψυχολογικο(αρχηγός και τεράστιο ¨όνομα¨ για όλους τους συμπαίκτες) ανέβασμα της ομάδας θα είναι μεγάλο. Αμφίβολοι λόγω τραυματισμού οι Ουάρντα και Χαμέντ. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για εκτίμηση. Η ισοπαλία δεν είναι άσχημη για τη Ρωσία εξαιτίας των 5 γκολ της πρεμιέρας που της δίνουν αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ αφήνει ελπίδες και στην Αίγυπτο για δεύτερο ¨τελικο¨ με την αποκλεισμένη Σαουδική Αραβία. Κλειστό παιχνίδι λέει επίσης η λογική. Με λίγα λόγια στρέφομαι σε κάποια από τις παρακάτω επιλογές του πλούσιου κουπονιού του ΟΠΑΠ. Ισοπαλία στο ημίχρονο απόδοση 1,77, ισοπαλία τελικό αποτέλεσμα στο 2,95, συνδυασμός των δύο στο 3,50, γκολ μετά το 30ο λεπτό στο 1,80, κοιτάω και τη διπλή ευκαιρία του να μην χάσει η Αίγυπτος στο 1,63. Ακόμα με δυσκολέυει η επιλογή.....

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Κολομβία-Ιαπωνία Κολομβία όβερ 1,5 γκολ 1,85

Πολωνία-Σενεγάλη γκολ/γκολ 1,95

Ρωσία-Αίγυπτος γκολ μετά το 30΄ 1,80

Νίκος Κεραμύδας