Κάποτε σκόραρε… σήμερα σώζει

Ο Μαρκ Στιν υπήρξε για χρόνια ο ήρωας της Τσέλσι, της Στόουκ και της Λούτον Τάουν, σκοράροντας περίπου 200 γκολ για δέκα διαφορετικά κλαμπ κατά την διάρκεια της χρυσής εικοσαετούς θητείας του στο ποδόσφαιρο. Σήμερα ωστόσο υποδύεται έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο…



Κάποτε σκόραρε… σήμερα σώζει

Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται όταν το 1988 ο νεαρός τότε άσος στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην σοκαριστική και συντριπτική νίκη με 3-2 απέναντι στην Άρσεναλ, η οποία και γιορτάστηκε για την 30η επέτειο της τον Απρίλιο.

Ο ταλαντούχος στράικερ αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 38 ετών, εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής για τρία χρόνια στην Barnet ενώ αργότερα το 2010 προσχώρησε στην Crawley.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ωστόσο ο Στιν έχει πραγματοποιήσει μια στροφή στην σπουδαία καριέρα του. Πλέον ο ήρωας των ποδοσφαιρικών γηπέδων προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο St Augustine’ s School στη Maida Vale του Λονδίνου.

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχισμένος με την ανιδιοτελή προσφορά του δηλώνοντας πως: « Είναι πολύ απαιτητικό να εργάζεσαι με παιδιά  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά η ανταμοιβή είναι τεράστια. Η δουλειά μου είναι να τους καλλιεργώ την αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουν. Η υγεία και η ευημερία τους είναι η προτεραιότητα μου». 

Κωνσταντίνα Θεοδώρου