Τα ραντεβού της Αγγλίας με τη Νιγηρία (video)

Η Αγγλία υποδέχεται απόψε (19:15) τη Νιγηρία στο «Γουέμπλεϊ» και το england365 σας θυμίζει τις δύο προηγούμενες συναντήσεις των «τριών λιονταριών» με τους «σούπερ αετούς».



Τα ραντεβού της Αγγλίας με τη Νιγηρία (video)

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά στον ίδιο αγωνιστικό χώρο και πάλι σε φιλικό ματς. Αυτό συνέβη το 1994, λίγους μήνες μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα «τρία λιοντάρια», τα οποία απείχαν από τα γήπεδα των ΗΠΑ εκείνο το καλοκαίρι, είχαν υποδεχτεί το Νοέμβριο στο «Γουέμπλεϊ» τους Νιγηριανούς, που είχαν φτάσει έως τους «16» του Μουντιάλ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ιταλία στην παράταση.

Οι Άγγλοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 1-0, με το γκολ του Ντέιβιντ Πλατ να είναι αυτό που έκρινε τελικά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το δεύτερο ραντεβού της Αγγλίας με τη Νιγηρία έγινε οκτώ χρόνια μετά και είχε άλλη «βαρύτητα».

Οι δύο αντίπαλοι κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας και στις 12 Ιουνίου αντάμωσαν στην Οζάκα.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με το 0-0 να στέλνει την Αγγλία ως δεύτερη-πίσω από τη Σουηδία-στη φάση των «16», ενώ οι Νιγηριανοί έμειναν τελευταίο στο γκρουπ και γνώρισαν μαζί με την Αργεντινή τον αποκλεισμό από τα συνέχεια της διοργάνωσης.

Η πορεία των «τριών λιονταριών» εκείνη τη χρονιά σταμάτησε στα προημιτελικά με την ήττα από τη Βραζιλία.