Έξι «πολίτες» και ο Σαλάχ στην κορυφαία δεκάδα της Ευρώπης!

Επτά παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ εκπροσωπούν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ στην καλύτερη φετινή δεκάδα των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όπως αυτή προέκυψε από την έρευνα του «CIES».



Έξι «πολίτες» και ο Σαλάχ στην κορυφαία δεκάδα της Ευρώπης!

Έξι εξ αυτών ανήκουν στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, αφού τα πεπραγμένα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα μπορούσαν να στερούνται… ηρώων. Νταβίντ Σίλβα, Σέρχιο Αγουέρο, Νικολάς Οταμέντι (σ.σ. καλύτερος αμυντικός), Φερναντίνιο, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ραχίμ Στέρλινγκ βρίσκονται στο Top-10 ενώ στην έκτη θέση συναντά κανείς το όνομα του Μοχάμεντ Σαλάχ!

Τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν από μονάδες μέτρησης που επεξεργάστηκαν την αποτελεσματικότητα των παικτών σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν ποδοσφαιριστές που δεν  συμπλήρωσαν τουλάχιστον 1.800 λεπτά συμμετοχής στα πρωταθλήματά τους. Εξαιρούνται οι άσοι της Μπουντεσλίγκα οι οποίοι έλαβαν μέρος με 1.440 λεπτά αφού το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το μοναδικό στο οποίο συμμετέχουν 18 αντί για 20 ομάδες (σ.σ. 34 αντί για 38 παιχνίδια)!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ιωάννης Τζιουμακλής