Η Χάντερσφιλντ πέτυχε κάτι μοναδικό

Η επιτυχημένη φετινή πορεία της Χάντερσφιλντ στην Πρέμιερ Λιγκ στην μετά 45 χρόνια επιστροφή τους στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου,ήρθε κόντρα στη λογική αφού ποτέ στο παρελθόν ομάδα που σκοράρει τόσο δύσκολα δεν έμεινε στην κατηγορία.



Η Χάντερσφιλντ πέτυχε κάτι μοναδικό

Όταν ξεκίνησαν τη σεζόν με έναν και μόνο στόχο, την παραμονή, κανείς δεν τους έδινε πιθανότητες ωστόσο το πέτυχαν φέρνοντας στην επιφάνεια ένα στατιστικό στοιχείο το οποίο αναδεικνύει την δυσκολία αυτού που κατάφεραν!

Ο λόγος για την επιθετική επίδοση της ομάδας του Ντειβιντ Βάγκνερ, η οποία πέτυχε μόλις 28 γκολ στους αγώνες πρωταθλήματος που έδωσε φέτος. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, όσον αφορά πάντα τις ομάδες που κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Μόνο η Λιντς έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο την σεζόν 1996-97 η οποία ναι μεν σημείωσε τον ίδιο αριθμό τερμάτων, αλλά το έκανε δεχόμενη 38 γκολ, σε αντίθεση με τα 58 (1,5 γκολ ανά αγώνα) των «Terriers».

Παρόλο που είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση και διαφορά τερμάτων (-30) στην κατηγορία, η Χάντερσφιλντ κατάφερε να «κλείσει» θέση για την επόμενη σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, χτυπώντας παιχνίδια και κερδίζοντας βαθμούς με αντιπάλους που ήταν στα μέτρα της και πάλευαν για τον ίδιο στόχο. Χαρακτηριστικό αυτού, το ότι όλες οι νίκες της, με εξαίρεση αυτή επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το φθινόπωρο, ήρθαν απέναντι σε ομάδες που βρίσκονταν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, από τη θέση 10 και κάτω. Μάλιστα σκόραρε απέναντι τους τα 22 από τα 28 γκολ τους μέσα στη χρονιά.

Οι δύο παλικαρίσιες εκτός έδρας ισοπαλίες με Μάντσεστερ Σίτι (0-0) και Τσέλσι (1-1), λίγο πριν πέσει η αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ ήταν αυτές που έκαναν και διαφορά αφού ήρθαν την κατάλληλη στιγμή για να επιβεβαιώσουν και μαθηματικά την παραμονή της Χάντερσφιλντ στα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος για μια ακόμη σεζόν.

Μάνος Τσιριμονάκης