«Όχι» της FIFA για κάμερες στις εστίες

Αρνητικά απάντησε η FIFA στο αίτημα της Άρσεναλ για τοποθέτηση ειδικής κάμερας στις εστίες, στο ερχόμενο Emirates Cup. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν μια πιο αποτελεσματική μέθοδο για τον έλεγχο της ορθότητας των διαιτητικών αποφάσεων, κάτι που, ωστόσο, δεν θα γίνει ούτε μέσα στο 2011.



«Όχι» της FIFA για κάμερες στις εστίες

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του για αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων από τους διαιτητές, αφού θέλει να προσφέρονται συνεχώς νέες δυνατότητες στους «άρχοντες του αγώνα».

Η πιο αποτελεσματική επιλογή, φαίνεται να είναι η τοποθέτηση κάμερας στα δοκάρια των εστιών, ώστε να ελέγχεται εάν η μπάλα περνά τη γραμμή. Αυτό ήταν το αίτημα της Άρσεναλ προς την FIFA, η οποία όμως απάντησε αρνητικά.

«Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη σωστή απόφαση και όλοι ξέρουμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους διαιτητές κάτι τέτοιο. Όσες πιο πολλές επιλογές έχεις, τόσο καλύτερες αποφάσεις μπορείς να πάρεις», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος μίλησε γενικότερα για το ζήτημα που απασχολεί εδώ και μερικά χρόνια την παγκόσμια Ομοσπονδία: «Γενικά, θα ήθελα να υπάρχει εισαγωγή της τεχνολογίας όχι μόνος το θέμα του γκολ, αλλά ας είναι αυτό το πρώτο βήμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA απέρριψε το αίτημα της Άρσεναλ μόνο για το Emirates Cup, το οποίο περιλαμβάνει φιλικά παιχνίδια με Νιου Γιορκ Μπουλς, Μπόκα Τζούνιορς και Παρί Σεν Ζερμέν.

Νεότερα από 2012

Παρά το γεγονός ότι ο Σεπ Μπλάτερ αρνήθηκε να «ανάψει το πράσινο φως» για το συγκεκριμένο θέμα, η τοποθέτηση της συγκεκριμένης κάμερας δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον, αφού από το Σεπτέμβριο η FIFA θα προχωρήσει σε δοκιμαστικά τεστ. Συγκεκριμένα, σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια της Ομοσπονδίας, στην Ελβετία, θα γίνουν δοκιμές για το αν είναι αποτελεσματική η εν λόγω λύση.