Νέβιλ: "Εθνική με ένα μπακ;"

Ο Γκάρι Νέβιλ αμφισβήτησε την ορθότητα της απόφασης του Φάμπιο Καπέλο να καλέσει ένα μόνο πραγματικό δεξί μπακ στην 30μελή επιλογή για την αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.



Νέβιλ:

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε τον Γκλεν Τζόνσον ως το βασικό του αμυντικό στην δεξιά πλευρά και έπεισε τον Τζέιμι Κάραχερ να ξαναφορέσει την φανέλα με το εθνόσημο ως αναπληρωματικός του Τζόνσον.

Πολλοί θεώρησαν ότι τη συγκεκριμένη θέση την άξιζε περισσότερο αυτός που την ξέρει και καλύτερα, δηλαδή ο Γκάρι Νέβιλ, αλλά ο ίδιος μόνο έκπληκτος δε δηλώνει: «Δε μπορώ να πω ότι με έχει πάρει από κάτω το γεγονός ότι δεν κλήθηκα για το Μουντιάλ. Πίστευα μεν ότι υπάρχει μια περίπτωση να γίνει, αλλά δεν έτρεφα και αυταπάτες. Έχει να με καλέσει τουλάχιστον έναν χρόνο σε αγώνα. Δεν έχω εκπλαγεί τόσο για την ύπαρξη ενός μόνο δεξιού μπακ, όσο για το ότι ο Γουές Μπράουν δεν είναι καν στους 30».

Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε όμως της επιλογής του Καπέλο να προσπαθήσει να επαναπροσεγγίσει τον Πολ Σκόουλς, παρόλο που δέχτηκε αρκετά επικριτικά σχόλια από αγγλικά μέσα για αυτή του την κίνηση: «Ο Πολ έχει πάρει την απόφασή του και δεν είναι από τους ανθρώπους που αλλάζουν γνώμη έτσι εύκολα. Δεν με παραξένεψε πάντως η θέληση του Καπέλο να πείσει τον Σκόουλς, γιατί είναι ακόμη σίγουρα ο καλύτερος Άγγλος μέσος. Και εμένα αν μου έλεγες ποιον θα ήθελα στην ομάδα, την ίδια επιλογή θα έκανα. Το αξίζει».