Λεφτά υπάρχουν …στο «BBC»

Με «μυθικά» ποσά αμείβονται οι σχολιαστές του «BBC», σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Το βρετανικό δίκτυο δίνει μισθούς που φτάνουν τα 22 εκατ. λίρες, σε 19 «αστέρες» μεταξύ των οποίων και στους Γκάρι Λίνεκερ και Άλαν Χάνσεν.



Λεφτά υπάρχουν …στο «BBC»

Οι δύο πρώην άσοι των γηπέδων αμείβονται με υπέρογκα ποσά, κάτι που ναι μεν είναι συμβατό με την κείμενη νομοθεσία, ωστόσο ήδη οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει.

Συγκεκριμένα, οι Άγγλοι πολίτες αντιμετωπίζουν με σαρκαστική διάθεση -αν και κάποια σχόλια είναι ιδιαιτέρως επικριτικά- τις αμοιβές των σχολιαστών του «BBC».

Ο Γκάρι Λίνεκερ …βγάζει το ψωμί του με 2 εκατ. λίρες το χρόνο, ποσό το οποίο κερδίζει και ο κωμικός Γκράχαμ Νόρτον. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αμοιβές του Άλαν Χάνσεν, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να αμείβεται με 1,4 εκατομμύρια.

Μάλιστα, δημοσιεύματα στα τέλη Ιουνίου ανέφεραν ότι περίπου 20 ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές βλέπουν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν με …γεωμετρική πρόοδο. Αυτό οδήγησε τον Σερ Μάικλ Λάιονς, πρώην πρόεδρο του ομίλου, να υποσχεθεί ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα οικονομικά στοιχεία.


TAGS: