Η… Φαίδρα έκανε την FIFA άνω-κάτω!

Η αιτία του κακού, από την οποία ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στους κόλπους της FIFA τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ότι ήταν η… φαντασία μίας γυναίκας! Της κυρίας Φαίδρα Αλ Μαχίντ, η οποία με επιστολή της ομολόγησε ότι όσα βγήκαν στην επιφάνεια περί δωροδοκίας από μέλη της ομοσπονδίας ώστε να αναλάβει την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 το Κατάρ, ήταν ψέματα διέρρευσαν από την ίδια σε μία προσπάθεια να πάρει την εκδίκησή της.



 Η… Φαίδρα έκανε την FIFA άνω-κάτω!
Εκδίκηση για το γεγονός ότι απολύθηκε από την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ. Το αποτέλεσμα, θυμίζουμε, ήταν να πληγεί ανεπανόρθωτα η εικόνα του μοναδικού υποψήφιου εκτός Μπλάτερ για την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος τελικά αποσύρθηκε και από την διεκδίκηση της θέσης.

Η Φαίδρα Αλ Μαχίντ, στην απολογία της, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούσα να ζω άλλο με τις τύψεις. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και θεώρησα ότι έπρεπε να αποκαταστήσω την αλήθεια. Ζητώ συγγνώμη αν πλήγωσα κάποιον ειδικά από τους συναδέλφους μου στην οργανωτική του Κατάρ».

Η συγκεκριμένη γυναίκα, με τα όσα… αποκυήματα της φαντασίας της – όπως τουλάχιστον είπε στην απολογία της – άφησε να διαρρεύσουν, ότι επιχειρήθηκε να δωροδοκηθούν μέλη ομοσπονδιών από ανθρώπους της FIFA – ενεργούς και μη – ώστε να ψηφίσουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022.

Η Φαίδρα Αλ Μαχίντ, στην επιστολή της, ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση προκειμένου να αλλάξει την ιστορία της και να πει ότι ήταν ψέματα αλλά το έκανε γιατί ήταν θυμωμένη και ήθελε να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή της από την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο, στο οποίο ενεπλάκη ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ ενώ έγινε έρευνα για να διαπιστωθεί ακόμα και αν υπήρχε εμπλοκή του Σεπ Μπλάτερ, πήρε τεράστιες διαστάσεις με την Επιτροπή Δεοντολογία της FIFA που συστάθηκε επί του θέματος να καταλήγει σε κυρώσεις προσώπων.