Τα πάνω- κάτω!

Στον ένατο γύρο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, η Ferrari έσπασε το ρόδι, παίρνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν. Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την πρώτη καρό σημαία στην πίστα του Σίλβερστοουν, αφήνοντας πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ατυχή ήταν η McLaren, στον εντός έδρας αγώνα της.



Τα πάνω- κάτω!

Τα πάνω- κάτω ήρθαν στο βρετανικό γκραν πρι και δεν έφταιγε ο… καιρός. Ο Αλόνσο κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο, την ατυχία της Red Bull κατά τη διάρκεια του δεύτερου πιτ στοπ του Φέτελ, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα εξελίχτηκε ο αγώνας στο Σίλβερστοουν μέχρι σχεδόν το μισό του αγώνα. Το κύριο χαρακτηριστικό του βρετανικού γκραν πρι ήταν τα λάθη των μηχανικών στα πιτ, με τους Κομπαγιάσι και Μπάτον να είναι αυτοί που ζημιώθηκαν.

Το είπε και το έκανε!

Όνειρο θα είχε δει ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος όλο το τριήμερο δήλωνε πως στο Σίλβερστοουν θα πανηγύριζε την πρώτη του νίκη. Η Ferrari ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστική από ότι στα προηγούμενα γκραν πρι, ωστόσο το λάθος της Red Bull βοήθησε τον Ισπανό να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η καλή κατάσταση της σκουντερία αποδείχτηκε και από την πέμπτη θέση του Φελίπε Μάσα, ο οποίος έδωσε μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό με τον Λιούις Χάμιλτον.

Το δύο-τρία για τους ταύρους…

Που να το περίμεναν οι άνθρωποι της Red Bull, πώς ενώ θα εκκινούσαν από το ένα –δύο θα τερμάτιζαν στις τελευταίες θέσεις του βάθρου. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε έναν εύκολο αγώνα και όλα έδειχναν πως για ακόμη μια φορά θα έπαιρνε την καρό σημαία.

Ωστόσο, η ατυχία εντός των πιτ, τον έστειλε στη δεύτερη θέση, την οποία έδωσε μάχη για να τη διατηρήσει από τον ομόσταβλό του στους τελευταίους γύρους.

Ο Μαρκ Γουέμπερ, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας ξανά μια υποτονική εκκίνηση, στην οποία έχασε την πρωτιά του.

Το έχει κάνει παράδοση…

Και όχι θετική παράδοση, αλλά... αρνητική. Ο λόγος γίνεται για τον Τζένσον Μπάτον που όπως φαίνεται μια κατάρα τον κυνηγά, αφού ποτέ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο πόντιουμ του Σίλβερστοουν.

Ο Βρετανός πιλότος ενώ προσπαθούσε για ότι καλύτερο μπορούσε, είδε τον αγώνα του να τερματίζει νωρίτερα από την κανονική διάρκεια, ύστερα από λάθος ενός μηχανικού του, που του έδωσε εντολή να φύγει από τα πιτ με ένα μπουλόνι λιγότερο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλύτερα για τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός στους πρώτους γύρους έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, κερδίζοντας πέντε θέσεις. Στη συνέχεια βρέθηκε στην τρίτη θέση, την οποία δεν κατάφερ να διατηρήσει, αφού πήρε εντολή από την ομάδα του να κόψει ρυθμό, λόγω περιορισμένου φορτίου καυσίμων.

Οι καλοί!

Με την αξία του ο Σέρχιο Πέρες πήρε μια θέση στους καλούς, αφού είδε την καρό σημαία από την έβδομη θέση με την Sauber.

Ασπροπρόσωπη έβγαλε τη Renault ο Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος τερμάτισε όγδοος, κερδίζοντας οχτώ θέσεις.

Οι κακοί…

Η ομάδα της Williams για ακόμη μια φορά απογοήτευσε, με τους Μπαρικέλο και Μαλδονάτο να βλέπουν την καρό σημαία από την 13η και 14η θέση, αντίστοιχα.

Σταυρούλα Σάββα